· · Коментари: 0
РУСКА ТРАДИЦИНОНАЛНА МЕДИЦИНА

Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Руски хирург Федор Г. Углов (104) пре своје смрти открио је животне навике и поделио савете за дуговечност

1614120319_fedor.png
Фото: YouTubeScreenshot/ТрезвыйЧелябинск174

Систем свакодневних активности, који одржавају енергичност и активност организма, подразумевају одрицање алкохола, умерена исхрана и 100 чучњева сваког дана. Ово је тајна дуговечности руског хирурга Федора Г. Углова, који је свој систем за очување здравог организма испробао на себи и дочекао 104. рођендан.

Професор, доктор наука и писац Федор Г. Углов био је један је од најстаријих практикујућих хирурга, који је до саме смрти редовно оперисао, секао дрва, чистио снег, обављао кућне послове и редовно се бавио израдом дрвенарије у својој столарској радионици.

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Како је преживео неколико заразних болести у раној младости, током живота био је упоран да свој живот испуни здравим животним навикама, али и природним лечењем. Током година неуморних потрага за леком за дуговечност дефинисао је систем дугог живота који је омогућио Углову да живи 104 године, задржавајући енергичност, активност и мушку снагу.

Име овог руског лекара се може наћи у Гинисовој књизи рекорда где му је припало место једног од најстаријих практикујућих хирурга

Заборавите на алкохол

Углов није конзумирао алкохолна пица. Осим тока, никада није ни користио медицинске лекове који су у саставу имали алкохол. На уверавања да мала чаша доброг пића неће нанети никакву штету организму, одговарао је да не осећа потребу за алкохолом. 

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Такође, хирург је био врло одговорна особа и схватио је да је његова дужност да буде увек спреман јер у сваком тренутку може бити позван на озбиљну операцију, при којој мора бити апсолутно трезан како би био успешан.

Фото: Depositphotos

Исхрана мора бити умерена

Овај истакнути руски хирург имао је велики породицу, па је хране увек мaњкало Тако је још у раном детињству научио да треба да једе са благим осећајем глади, што одговара физиолошким законима. Овог правила се придржавао током целог свог живота. Осим тога, Углов није следио строге дијете, попут већине стогодишњака. Јео је све, али мало по мало и то само у малим порцијама.

Сваког дана 100 чучњева

Све до своје смрти хирург је изводио чучњеве, које многи сматрају главним вежбама за здравље доњег дела људског тела, ногу и задњице.

Углов није следио строге дијете, попут већине стогодишњака. Јео је све, али мало по мало и то само у малим порцијама

Ипак, овај руски хирург тврдио је да чучњеви омогућавају прање свих органа и зглобова течношћу ткива, што доприноси одржавању здравља зглобова и побољшању исхране свих органа и комплетног система доњег дела тела.

Икигаи

Прочитајте још: Грчење мишића је сигнал упозорења које шаље тело: Ево када треба хитно отићи код лекара

Главни услови за дуговечност стогодишњака са јапанског острва Окинава били су слеђење здравог живота и циља, животне филозофске идеје, који се назива Икигаи. Овом животном циљу тежио је и професор Федор Углов, који је свој живот прилагодио овој филозофској идеји.

Хирург је увек имао пуно занимљивијих планова за даље образовање и практичне активности. И увек је тежио освајању нових висина у својој захтевној професији.

Ко је био Федор Г. Углов (1904-2008)
Федор Г. Углов био је руски хирург, писац и чувени доктор наука. Његово име се може наћи у Гинисовој књизи рекорда где му је припало место једног од најстаријих практикујућих хирурга. Свој 100. рођендан дочекао је извршавајући још једну операцију. Као дете, овај хирург преживео је низ озбиљних заразних болести, које су у тим временима биле чест узрок смрти. Заражен је тифусном грозницом и тифусом, патио је од упале плућа, тешке упале средњег уха. Затим је преживио блокаду у Лењинграду.

Креативан приступ животу

Углов је сматрао најбољим одмором промену активности. Више од сто година радио је на свом бојном пољу и никада није устукнуо пред млађим колегама. Иако је деснорук, мајсторски је свладао уметност равноправног рада са обе руке, што је често спашавало многобројне животе пацијената са најтежим операцијама на мозгу.

Прочитајте још: Лековити матичњак: Лечи главобољу, несаницу, а добар је и за женске проблеме!

Снажна ментална активност

Професор је до краја свог живота задржао енергичност и апсолутну јасноћу ума. Није знао што је сенилна деменција, већ се активно бавио се бројним научним активностима, писао је књиге, проучавао најновија збивања у подручју хирургије.

 “Чини добро. Зло се, нажалост, догађа само од себе.”

Ово су речи самог Углова који их је непрестано упражњавао у свом животу, али и као савете делио људима око себе и својим пацијентима. Током година, овај лекар је обавио више од десет хиљада операција, људи су се молили за његово здравље и желели су му добро. Таква снажна енергија увек му је помагала и била подстицај за даљи рад и усавршавање, тврдио је овај руски лекар.

Прочитајте још: Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Задовољство чињеницом да је људима помагао, помогло је и њемуу одржавању доброг расположења, што је додатно допринело добром здрављу целог тела.

Љубав према домовини

Поред тога, Федор Углов веровао је да за његову дуговечност заслужна његова породица, сазнање да је вољен и потребан. Био је родољуб, веровао је да само укључивање у рад његове земље даје снажне корене и подстицај за развој.

Фото: Pixabay

Физички рад

Прочитајте још: Експрес тест на корону: Прехлада, грип или КОВИД-19? (10 рецепата)

Тврдио је да је за мушкарца најбоља вежба физички рад. До смрти је секао дрва, редовно чистио снег, обављао кућне послове и бавио се столарском радионицом.

Континуирано каљење тела

Професор се током живота држао исправног начина живота, купао се од првих дана пролећа до најхладнијег времена, улазио би у залеђено језеро и заронио у ледену рупу. То му је помогло да никад не буде прехлађен услед изложености ниским температурама.

Заштита од стреса и лоших  мисли

Темељ дуговечности, према професору, је заштита од стреса. Углов је рекао да увек треба заштитити срце од лоших мисли, а не попустити у омаловажавању. Чак се и у најтежим ситуацијама не би требало да се бавите самопоткопавањем, већ да радије потражите излаз из њих, тврдио је Углов.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.