· · Коментари: 0
нега

Рецепт за МАСКУ ОД ЛАНА: Има невероватна дејста на изглед коже

Благотворно делује не само на здравље човека него и на кожу као одлично козметичко средство.

1617641686_Depositphotos_50461705_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Семенке лана садрже велике количине калијума, магнезијума, витамина Е, есенцијалних аминокиселина, укључујући и Омега 3 масне киселине. Најинтересантнија компонента ланеног семена је – фитоестроген. Захваљујући фитоестрогену добијеном из хране, кожа жене остаје лепа и млада, чак и у зрелој доби. Фитоестрогени чине кожу глатком, еластичном, активирају процесе обнављања, побољшавају структуру косе и ноктију, пише Атма.хр.

Ланене семенке из ове маске доносе у ваше поткожно ткиво своје лековите, помлађујуће масноће и враћају ону “младеначку напетост” у “издуване” и наборане зоне лица, посебно у осетљиве зоне коже око очију где је кожа најтања и најсклонија борама.

Прочитајте још: Правилна НЕГА ТРЕПАВИЦА води до бамби погледа: Уље, чешаљ и чишћење

Како припремити и користити ланену маску?

Најбоље је купити целе семенке лана и сами их самлети у млину за кафу тако да свака два до три дана имате свежу туру (не морате их скроз самлети у брашно, само мало издробите).

Приликом куповине обратите пажњу да семенке буду високог квалитета без знакова влаге.

Чувајте их добро затворене, на хладном, тамном и сувом месту – до годину дана. Уколико користите млевене семенке, пазите јер стајањем лако ужегну. Зато их, за разлику од циелих семенки лана, чувајте у фрижидеру.

У чинију ставите 1 кашику ланеног семена и прелијте с 1/3 чаше вреле прокључале воде, промућкајте неколико минута, затим покријте салветом и оставите да стоји до увече.

Прочитајте још: Ожиљци од акни могу бити права ноћна мора: Да ли сте пробали ЛИМУН?

Увече процедите. Користите саму густу желатинозну воду у коју је ланено семе пустило своје лековите материје. На очишћено лице и врат, нанесите овај ланени раствор с комадићем вате. Не морате да бринете и да избегавате зону око очију, слободно нанесите и ту, само пазите да не упадне у око.

Када се маска на лицу сасуши – намажите поново. Процедуру поновите укупно пет пута.

Покушајте у време поступка наношења маске да не причате и не смејете се. Најбоље је све радити у тишини и бити опуштен. Када завршите с поступком, исперите лице водом (најбоље прокуваном водом собне температуре) и намажите лице храњивом кремом, серумом или уљем.

Ефекти:

  • Темељно чисти и уклања нечистоће из коже
  • Подиже контуре лица, тонира и затеже кожу
  • Минимизира велике поре
  • Хидрира кожу
  • Ради пилинг коже
  • Смањује вишак себума на масној кожи
  • Помаже у спречавању настанка акни и ослобађа кожу од бубуљица
  • Успорава настанак бора и уклања фине линије због својих јаких анти-агинг својства

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.