Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХИГИЈЕНА

Редовно бришите НАОЧАРЕ, перите завесу за туш, баците СУНЂЕР за судове, а ПИВОМ уклоните флеке

С обзиром на то да мобилни телефон најчешће додирујемо рукама, стручњаци саветују да га бришемо пре и после сваког разговора. У супротном, редовно прање руку неће имати никаквог ефекта.

Depositphotos_182740824_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Свакодневно би требало да дезинфикујемо и кључеве од куће или стана, које држимо у торби, џепу од јакне или панталона. Када се вратите кући и откључате врата вашег дома, дезинфикујте кључ.

Прочитајте још: Када прочитате шта се налази на дасци за сечење и варјачи, одмах ћете их бацити

Много бактерија налази се и на наочарима за вид, јер их више пута током дана додирујемо рукама, па се такође саветује редовно брисање. Нека вам пређе у навику да свакодневно чистите кваке и прекидаче, јер вероватно нисте свесни колико их често додирујете.

Туширајте се без бактерија Фото: Депозитфото

Често нисмо свесни одакле вребају бактерије. На пример, и завеса за туширање може да буде извор заразе, па је важно да је редовно перемо. Стручњаци кажу да би то требало да чинимо једном недељно, а најбоље би било да имамо и једну резервну како бисмо могли да их мењамо.

Перите редовно завесу за турширање, чистите мобилни и кључеве, сунђер за судове бацајте.

Редовно треба дезинфиковати и сунђер за прање судова, и то сваког дана. Можете да га перете у машинама за судова или веш (на 60 степени). Друга опција је да сунђер прокувате у врелој води са детерџентом за веш, али је важно да се после тога добро осуши.

Пивом и сапуном уклоните флеке од фарбе.

Пролеће је право време за уређење и кречење животног простора. Али, мало ко у додиру са фарбом и четкама прође без мрља на одећи које се, притом, тешко скидају. Ипак, посао је знатно лакши ако у помоћ призовете - пиво! Уколико нисте сигурни како ће материјал реаговати у додиру са пивом, најпре га испобајте на мањем делу гардеробе.

Прочитајте још: Немате вагу у кухињи? Нема проблема, постоји други начин да измерите шта желите

Стручњаци кажу да је најбоље да се боја осуши на тканини, па да је тек потом добро истрљате. Преко флеке ставите мало сапуна, а онда сипајте пиво. Утрљајте пиво на мрљу све док она не нестане.
Јача концентрација алкохола добра је за отклањања флека са тепиха или тканина, док се за чишћење одеће препоручује пиво јер је мање агресивно.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas