Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОКТИ

РЕШИТЕ СЕ БОЛА: Урадите ОВУ СТВАР ако вам УРАСТА НОКАТ

Урастање нокта у месо на ножном палцу врло је честа појава.

1604069090_Depositphotos_213696696_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Иако није опасно, врло брзо може прећи у упалу и изазвати бројне здравствене проблеме. Ако желите да спречите урастање нокта или да санирате повреду, ево шта треба да урадите.

Шта узрокује урастање?

  • погрешно сечење нокта
  • нагло гојење (у трудноћи)
  • стара повреда нокта (деформација)
  • преуска обућа
  • равна стопала (лоше гажење)

Прочитајте још: СПОЈТЕ ДВА КАЖИПРСТА и добро погледајте! Овај тест вам може СПАСИТИ ЖИВОТ (ФОТО)

Урасли нокат врло брзо доводи до упале меса поред њега. Ако се не третира на време, упала се може проширити и продрети у ткиво, а може да вас одведе и до хируршког захвата. Место где нокат улази у месо врло лако се може да се инфицира и загноји пошто се ту ствара отворена рана која врло споро зараста.

Како лечити урасли нокат?

Нокат који почне да ураста у месо врло брзо може да изазове упалу. Тада не сме да се дира, али чим се упала смири, треба започети лечење. Упала се решава антибиотицима или антибиотском машћу (код првих знакова упале). Најсигурније решење је одлазак код педикира, који ће професионално санирати повреду.

Прочитајте још: НЕ ЛИЖИТЕ ЖИЦЕ ОД МИКСЕРА - могу да садрже ОПАСНУ БАКТЕРИЈУ!

Фото: Депозит

Шта можемо урадити код куће?

Код првих знакова упале (оток, бол и црвенило) направите купку од вруће воде и соли и умочите ноге 20 минута ујуту и увече. Со ће омекшати кожу и дезинфиковати раницу.

Чим приметите упалу, у апотеци купите антибиотску маст, па ујутру и увече, након купке, намажите прст и нокат. Не обувајте чарапу већ оставите да маст делује што дуже.

Прочитајте још: КАФА БЕЗ КОФЕИНА? Корисна или штетна за организам? Ово је ОДГОВОР!

Како правилно сећи нокте на ногама?

Нокте треба сећи равно, а никако заобљено, односно накосо.

Ако се са стране предубоко исече, нокат се може деформисати и током раста урастати у кожу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas