· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Решите се болних менструација уз ове биљке!

Када дођу "они дани", често ни најјачи аналгетици не помажу! Али, зато су ту биљке, које вас својим лековитим својствима могу ослободити тих мучних менструалних болова.

1619449847_pexels-markus-spiske-113335.jpg
Фото: Пеxелс

Болови за време менструације или менструални грчеви нису ретки, а већина жена их искуси иако могу да буду различитог интензитета.

Прочитајте још: Ово су разлози због којих треба јести јабуке

Акутни болови у трбуху уз главобољу, мучнину, повраћање и надутост најизраженији су првог дана менструалног циклуса, али могу да потрају и другог, трећег или четвртог. Познати биљни лек је масирање трбушног подручја етеричним уљима камилице, јасмина, жалфије и геранијума што умирује грчеве и смањује болове, пише природнилијек.цом

Биљни чај припремљен од мешавине малине, нане и матичњака даје одличне резултате у смањењу болова. Ђумбир је изврстан лек против болних менструација, а од њега можете да направите чај или додате свеже рендан у чајеве.

Кувајте неколико листова босиљка у води као да припремате чај. Требало би да попијете по једну мању шаљицу сваких сат времена током менструације. Да бисте поправили укус, можете да додате мало циметовог праха. Ако вам је тешко, пијте чај од босиљка због укуса - додајте босиљак у храну коју припремате. Слично деловање има и першун.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.