Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Решите се кожних тегоба помоћу СОДЕ БИКАРБОНЕ

Сода бикарбона има заиста чудотворно дејство

1620826935_soda.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Иако смо навикли да је користимо у исхрани, она има ширу намену, па вам помоћи и код многих здравствених проблема, уколико је правилно и редовно користите. 

Прочитајте још: "Она је "ТИХИ УБИЦА" међу болестима: Може проузроковати ТОТАЛНО СЛЕПИЛО и једна је од НАЈБРЖЕ растућих хроничних болести у свету

Сода бикарбона један је од главих састојак у многим здравственим препаратима, па се због тога често користи и за негу коже, јер уклања различите неправилности.

Сода бикарбона се не препоручују свима јер њен раствор се може апсорбовати кроз кожу, па у том случају треба избегавати, уколико:
– имате неку озбиљну инфекцију
– имате отворене ране
– имате дијабетес
– имате срчане болести
– трудни сте или дојите 
- ако сте алергични на соду бикарбону
– ако сте склони несвестицама

1. Акне

Сода бикарбона је припродни антисептик и може помоц́и у смањењу бактерија које узрокују акне, али никако није препоручљиво прати лице са њим.

Помешајте соду бикарбону са водом и добијену пасту нанесите на акне, те након 15 минута исперите.

2. Екцем

Морамо да нагласимо да сода бикарбона није лек за екцем, али може вам помоц́и да ублажите свраб који настаје као последица екцема. Препоручује се да у топлу купку додате ¼ шоље соде бикарбоне и купате се у њој 10 до 15 минута. Након тога, пешкиром осушите кожу и нанесите лосион ради хидратације коже.

3. Мале богиње

Употреба купке са содом бикарбоном и овсеним пахуљицама може вам помоц́и у смањењу свраба и црвенила изазваних вирусом. Додајте у купку по једну шољу соде бикаробоне иовсенеих пахуљица и купајте се у њој 20 минута.

5. Хемороиди

Иако није лек за хемороиде, сода бикарбона може да ублажи бол, свраб и упалу хемороида. Следите упутства за прављење купке са содом бикарбоном из претходних пасуса.

Фото: Пиxабаy

6. Ујед комарца

Паста од соде бикарбоне и воде може да ублажи свраб узрокован уједима инсеката, нарочито комараца.

Да бисте направили пасту, помешајте 1 кашику соде бикарбоне и 2 кашике воде. Нанесите пасту на место убода инсекта и оставите да одстоји до 10 минута пре него што је исперете.

7. Ујед пчеле

Искуства људи говоре да паста од соде бикарбоне може да неутралише пчелињи отров, те да смањи бол, црвенило и отицање убода пчеле или осе.

Прочитајте још: Банана као свемоћан лек: Пет проблема које ће отклонити боље од таблете

8. Гљивичне инфекције

Показало се да се гљивичне инфекције коже и ноктију могу ублажити уколико се нокти и кожа намоче у раствор соде бикарбоне и воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas