Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕШЕЊЕ

Решите се ТАМНИХ ПОДОЧЊАКА уз ове 4 намирнице!

Тамни подочњаци први су показатељ да нешто није у реду с вашим организмом.

1606991280_Depositphotos_183389928_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Тамни подочњаци и врећице испод очију могу се појавити из више разлога, но најчешће се ради о умору, исцрпљености или анемији. Нажалост, могу се задржати под вашим очима и још неколико месеци након што сте довели свој организам у ред, али немојте очајавати!

Ове намирнице природни су лекови којима се можете борити против тамних подочњака – уместо да их прекријете шминком решите их се заувек!

Краставац

Краставци на очима класичан су пример спа третмана који, чини се, заиста делује. Краставци заправо смирују упалне процесе који узрокују натеченост и црне подочњаке, а садрже и бројне антиоксидансе као и витамине Ц и К који помажу у смањивању промене боје испод очију. Како би побољшали овај ефект, краставце најпре добро охладите, будући да ниске температуре смањују накупљање течности испод очију.

Прочитајте још: Уколико имате ЦРНЕ КОЛУТОВЕ око очију проверите ЈЕТРУ и БУБРЕГЕ

Фото: Депозит

Кромпир

Понестало вам је краставаца? Нема проблема, кромпир је једнако ефикасан, а уз то задржава температуру дуже од краставаца стога ће дуже остати хладан. Крумпир такође садржи велике количине витамина Ц и осталих материја које ће нахранити вашу кожу, стога су одличан избор за ублаживање надраженог подручја испод очију. Пре самог третмана кромпир ставите у замрзивач (30-ак минута), а затим га нарежите на танке кришке. Кришке затим држите на очима 15 минута.

Прочитајте још: Ово су КУЋНЕ МАСКЕ за ПОДРУЧЈЕ око ОЧИЈУ

Кесице зеленог чаја

Не волите да стављате пољопривредне производе на своје очи? Уместо краставаца и кромпира можете користити охлађене врећице чаја – хладна температура смањиће натеченост, а зелени чај природно ће смирити осетљиву кожу будући да у себи садржи противупална својства. Такође, зелени чај користи се у бројним козметичким препаратима јер помаже да се убрза циркулација и да се смање знакови старења.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Испоштујте 7 КОРАКА до савршеног лица као МОДНЕ ИКОНЕ

Авокадо

Ако је тамне подочњаке испод ваших очију узроковала дехидратација коже, авокадо ће помоћи да они нестану. Храњиве масне киселине које се налазе у авокаду могу вашој кожи да врати природну влажност и еластичност, и да стимулишу циркулацију што би требало да ублажи тамне подочњаке и смањи врећице испод очију. Природну маску од авокада можете припремити сами – треба вам један зрели авокадо, пола шоље зоби и две кашике меда. Намажите лице, а затим исперите након 10-15 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas