Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВО

Решите се упала, пробајте ЂУМБИРОВУ ВОДУ (РЕЦЕПТ)

Одлично решење за зимске дане.

1607084334_Depositphotos_52760861_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ђумбир је главни састојак у кухињама широм света, не само због свог јединственог, зачињеног укуса који допњује слатка и слана јела, већ и због импресивног низа здравствених благодати.

Благодати ђумбирове водице углавном потичу од само ђумбира. Он је испуњен корисним једињењима која могу да помогну у борби против упала, мучнина, а потенцијално могу чак и да умање бол. 

Прочитајте још: Да ли сте хипохондар? Ово су знакови психичког поремећаја

1. Хидрира

Ђумбирова вода подстиче повећану потрошњу воде - важно јер је правилна хидратација кључна за скоро целокупно функционисање вашег тела, од варења до спречавање главобоље.

2. Бори се против упала

Као и сам ђумбир, и ђумбирова води може да помогне код упала. Он има антиинфламаторна и антиоксидативна својства, тако да смањује стрес у телу. 

Фото: Депозит

Прочитајте још: Храна коју пред СПАВАЊЕ не треба да једете: Желудац лоше реагује

3. Помаже код мучнине и пробавне сметње

Иако је потребно више клиничких истраживања, ђумбир се обично користи за ублажавање мучнине и пробавне смењте. Због тога људи посежу за бомбонама од ђумбира ако осећају мучнину, или за старим митом о ђумбировом пиву.

Непожељи ефекти ђумбира су ретки - зато слободно уживајте у њима како желите, умерено. Конзумација више од 4 грама дневно може да проузрокује горушицу, гасове, узнемирени стомак или пецкање у устима. Аверзија према ђумбировој води често потиче из њеног јаког укуса, а не због нежељених ефеката. С тим у вези, требало би да разговарате са лекаром о узимању ђумбира ако сте на било каквим лековима или ако сте трудни или дојите. 

Порекло
Биљка ђумбира потиче из југоисточне Азије, а терапијска и лековита употреба датира хиљадама година, а ђумбир је природни корен за који се каже да има антиоксидативна и протуупална својства

Прочитајте још: Правилна нега: Како да заштите КОЖУ ИЗА УШИЈУ после ношења маски

Састојци:

  • 1 кашицица свежег ђумбира
  • 4 шоље воде
  • пола кашицице меда (опционо)
  • лимуна (опционо)

Скувајте четири шоље воде у шерпи. Када вода прокључа додајте нарибани ђумбир. Уклоните са ватре и пустите ђумбир да одстоји 5 до 10 минута. Ставите газу преко чаше и сипајте воду како би се уклонили комади ђумбира. Ако користите, додајте мед и лимун.

Уживајте у топлом напитку!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas