· · Коментари: 1
ЗАНИМЉИВА ИСТОРИЈА

Родила се са МУШКОМ БРАДОМ: Родитељи су је искористили да се обогате на НАЈЈЕЗИВИЈИ начин (ВИДЕО)

Ени Џонс је рођена у Вирџинији 1865. године и наводно је с брадом дошла на свет.

1616157928_Capture.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/ Паранормал5

Родитељи су су се запрепастили када су видели да њихова беба има браду одраслог човека, али су се убрзо утешили, схвативши да је њихова ћерка - таква каква је - јединствена прилика да се обогате.

Није имала ни годину дана када су је убацили на изложбу наказа путујућег циркуса Финијуса Тејлора Барнама.

Девојчица су прозвали "Дете Езав", по длакавом Јаковљевом брату из библијске приче. Описивали су је као "најчудеснији примерак маљавости после Езава" и тако је њена успешна каријера почела и пре него што је проходала.

Била је толико популарна да је Барнам понудио њеној мајци уговор на три године, уз месечну надокнаду од 150 долара.

Међутим, она ће бити циркуска атракција много дуже него што је било предвиђено првим уговором.

"Дете Езав" је прво постало "Жена Езав", а потом "Брадата жена". Привлачила је публику тако што је истицала женске атрибуте, стварајући контраст у односу на браду: облачила је модерну, женствену одећу и научила да свира мандолину.

Њена метода се показала као успешна. Ени Џонс је постала једна од најнезаборавнијих атракција Барнамове изложбе наказа.

Претпоставља се да је Ени патила од хирзутизма, болести која узрокује појачану маљавост мушког типа код жена, а коју има око око пет до десет одсто женске популације. Међутим, иако је била најпознатија брадата жена тога доба, живела је кратко и није искусила радости живота изван циркуске шатре.

Године 1880. удала се за Ричарда Елиота, који је дозивао публику испред Барнамовог циркуса, али пошто је тада имала само 15 година, а он био зрео мушкарац, прикривао је њене праве године, а њени родитељи нису одобравали тај брак.

У браку су провели 15 година, док се 1985. нису развели. Ели се након тога поново удала за Вилија Донавана, али и тај брак је несрећно окончан четири године касниеј, када је он преминуо.

Нажалост, ни Ени није дуго поживела, умрла је од туберкулозе у 37. години живота, а да није имала ни прилику да упозна други начин живота, осим живота циркуске налазе...

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.