· · Коментари: 0
ПОРОДИЦА

РОДИТЕЉИ, немојте се ПРЕТВАРАТИ да је све у реду. Ово је пакао, али баш зато ОПРОСТИТЕ СЕБИ И СВОЈОЈ ДЕЦИ!

Нова школска година је почела, а она је по свему другачија од осталих.

1599740454_Depositphotos_112525286_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ученицима, али ни родитељима неће бити лако. Зато је за родитеље битно да у свему томе не забораве на себе.

Ова школска година остаће у памћењу. Можда ће, због посебних мера због пандемије корона вирусом, бити тежа него остале, али и за родитеље и ученике је важно да се наоружају стрпљењем, како би је лакше преживели.

Да бисте пребродили овај тренутак, колико год он дуго трајао, као родитељи морате не само себи, него што је још важније својој деци пружити разумевање и наклоност. 

Фото: Депозит

Прочитајте још: Ученик петог разреда из Ветерника ОБЈАСНИО: Његов састав о летњем распусту ЗАПАЛИО интернет (ФОТО)

Уредница ХуффПост рубрике "Родитељи", Кате Аулетта искрено је испричала колико се и сама тешко носи са последњим месецима и колико јој хаоса у глави ствара надолазећа школска година. Одговоре немају власти, састав, а ни она, признаје.

Многи ће се сложити с њом, јер су деца месецима већ код куће док и родитељи раде од куће, а пре тога су учила од куће. Следи нова школска година, сезона вируса и лоших најава. 

Прочитајте још: Очеви, НЕ ПРАВИТЕ ОВЕ ГРЕШКЕ, јер ћете несвесно УПРОПАСТИТИ синове

Како би себи и другима олакшала, одлучила је да буде нежнија и према себи и према својој деци.

Зато је набројала неколико малих ствари које могу да вам сачувају разум наредних месеци:

  1. Будите саосећајни: Са собом. Са својом децом. С учитељима ваше деце. 
  2. Одвојите време за себе. Одлазак у купатило сами, док прегледате Инстаграм се исто рачуна.
  3. Нађите се с пријатељем или пријатељима који ће вас орасположити и ви учините исто за њих.
  4. Гледајте глупе филмове. Само немојте гледати "Пијане родитеље".
  5. Удахните дубоко.
  6. Растегните се кад се пробудите.
  7. Будите стрпљиви и опростите себи и својој деци.
  8. Смех. Чак ће и благи смех помоћи.
  9. Нека се ваша деца осећају сигурно и вољено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.