Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РОДИТЕЉСТВО

Родитељи, обезбедите детету ЈЕДНУ ствар ако желите да има ДОБРУ ОЦЕНУ из математике

Дом и породица су значајни фактори за постигнућа која оствари дете, зато је почетак школске године прави тренутак да помогнете свом школарцу да спремно дочека све изазове који га врло брзо очекују.

1610720522_Depositphotos_317632840_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ево како можете да помогнете детету да лако дође до добре оцене из математике:

Позитиван став је предуслов за добар успех 

Аутор књиге „Можеш то боље”, истиче да је чак 80 посто достигнућа детета засновано на родитељском моделу понашања. 

Прочитајте још: Принципи по којима ДЕТЕ УЧИ ДА ЧИТА: За неколико дана може да савлада ову вештину

Фото: Депозит

Дете може да буде немотивисано и пре него што отвори збирку задатака из математике. Ако му кажете да сте и ви били лоши из овог предмета, помислиће: 

- Зашто бих се ја трудио, када ни моји нису имали петице из математике? 

Прочитајте још: Посебан опрез за родитеље: Не стављајте беби траку на главу док спава

Овакви савети су тотално погрешни.

Морате бодрити ваше дете и давати му ветар у леђа, па макар то некада значило да му нећете рећи одређене ствари, као што је ваша лоша оцена из математике у основној школи. 

Прочитајте још: Импулсивни су, поводљиви и наивни: Ове ствари МОРАТЕ да научите тинејџера

Пошто је успех из математике више заснован на труду, него на способностима, позитивно размишљање о добром успеху представља већ половину добијене битке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas