· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Родитељи, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Препознајте прве симптоме КОРОНА ВИРУСА код деце

Почетак школске године и груписање деце у школама доносе опасност од бржег ширења овог смртоносног вируса, посебно током периода сезонског грипа и прехладе.

1602454321_decakkorona.jpg
Фото: Pixabay

Деца заражена корона вирусом најчешће су били потпуно без симптома, што је представљало велику опасност за родитеље и старије чланове породице. Ипак, студије су откриле да су гастроинтестинални симптоми попут пролива и повраћања најчешћи симптоми инфекције Covid-19 вируса код деце која су показивала симптоме.

Прочитајте још: У јеку смо АЛЕГИЈА, како да се ЗАШТИТИМО и побољшамо дан

Наведени симптоми били су чешћи од кашљања или промене осећаја укуса или мириса, показао је научни институт универзитета Cardiff и Vale у Великој Британији у оквиру Rapid-19 студије.

Више од половине заражене деце, које је обухватило истраживање, није имало никакве симптоме болести.

Студија Rapid-19 започета је још у мају месецу, а научници у оквиру ње покушавају да процене колико је британске деце до сада имало Covid-19 вирус како би открили симптоматологију инфекције, као и да ли деца имају антитела која могу спречити заразу.

Прочитајте још: КОНАЧНО: Откривено шта је узрок неподношљивог ХРКАЊА! Ко ОВО једе НОЋУ СТРУЖЕ

 

Резултати студије

Чак седам одсто деце било је позитивно на антитела након првог таласа пандемије, што је индикатор претходне заразе корона вирусом. Више од половине заражене деце није имало никакве симптоме болести.

Прочитајте још: Побољшајте ВИД: Лекари кажу да ОВЕ намирнице ШТИТЕ ОЧИ

Научници су открили и да нема разлике у проналаску доказа претходне инфекције код деце у доби изнад или испод 10 година старости. Откривено је и да асимптоматска деца једнако развијају антитела против новог корона вируса као и симптоматска деца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.