Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Родитељи, ОПРЕЗ: Деца због омиљене игрице краду картице из ваших новчаника!

Са пандемијом ковида 19 деца су постала далеко упућенија на коришћење мобилних телефона и интернета, а последице по њихово ментално и физичко здравље видећемо тек када се вратимо у нормалне токове.

1617272707_Depositphotos_271854776_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Пред родитељима је велика одговорност, јер морају да обуче себе и науче дете како да безбедно користе интернет. Фондација "Тијана Јурић" редовно посећује школе и обучава родитеље како буду информисани о дечјем крстарењу морем пуним крокодила.

Прочитајте још: Смирите своје дете: Овај фантастичан трик ће вам помоћи против суза најмлађих

- Инспекторка за дигитални криминал нам је на једном семинару напоменула да родитељи повремено треба да провере своју децу - шта пишу, где се крећу, да буду укорак или чак корак испред њих, као и да обавезно знају њихову лозинку - каже наставница Милена Шкаро ОШ "Милош Црњански" у сремском месту Хртковци.

Контрола и увид у кретање деце на друштвеним мрежама је од изузетног значаја за превенцију штетних последица. Седмаци ове школе су учествовали и у међународном пројекту Don't be addicted, учећи да се изборе са зависношћу коју носи дигитално доба, вежбајући да током дана одвоје време за игру и дружење без савремених средстава комуникације

Деца дају подаце банкарских картица својих родитеља да би прешла на виши ниво.

Игор Јурић каже да се личне информације, локација, али и подаци са родитељских банкарских картица највише деле несвесно, током играња игрица, што је често услов да се пређе у наредни ниво игре. А, управо на то рачунају предатори, вребајући на сваком кораку.

Нису само девојчице жртве, напротив!

- Значајно је и да разбијемо предрасуде, па тако треба нагласити да, иако су процентуално чешће, нису само девојчице жртве. Управо на суду заступамо дечака који је прошао кроз пакао на једној друштвеној мрежи. Кренуло је као класичан пример манипулације, прерасло у уцену и завршило се сексуалним злостављањем - наводи Јурић.

Прочитајте још: Деда је куповао храну, а унук вриштао за кексом: Продавачица се ШОКИРАЛА! Његов МЕТОД треба да знају сви родитељи

Зато је, слажу се просветне раднице, и те како потребна свакодневна едукација о безбедном коришћењу интернета, јер се сваки проблем лакше реши када се детектује на време.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas