· · Коментари: 0
храна

Родитељи, ове намирнице ДЕЦА не треба да једу

Да, деца не би требало да дајете ове намирнице.

1600343331_Depositphotos_181339658_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Слаткиши

Торте, пецива, чоколада, бомбоне - најатрактивнија храна малих гурмана. Али држите дете даље од кондиторских производа: због њих могу настати проблеми са здрављем зуба чим избију кроз десни, а ризик од дечије гојазности и дијабетеса није отказан. Али имајте на уму: не препоручује се потпуно искључивање слаткиша - јер ће строга забрана подстаћи интересовање за шећер. Научите дете умереном конзумирању слаткиша.

Ораси

Фото: Депосит

За одрасле су орашасти плодови одличан залогај, а деци се категорички не препоручују. Прво, зато што су ораси врло чврсти. Чак и ако беба већ има све зубе, то не значи да је научила да жваће храну. Због тога ораси често изазивају повраћање. Други разлог за забринутост је велика алергеност орашастих плодова. Штавише, орашасти плодови имају својство да сами изазивају реакцију.

Прочитајте још: Мама је ОТКРИЛА ТРИК: Овако ће ваша ДЕЦА појести СВЕ ПОВРЋЕ СА ТАЊИРА

Кобасице

Со, зачини, соја, скроб, конзерванси, стабилизатори ... Дечји нутриционисти су кобасице и виршле прогласили забрањеним производима, јер такав "хемијски састав" једноставно уништава дечји имуни систем.

Слатка газирана пића

Фото: Депосит

Слатка газирана пића већ су дуго на црној листи СЗО (Светске здравствене организације). Због ударне дозе шећера, кока-кола и њени рођаци не препоручују се чак ни одраслима. Доказана је директна веза: љубитељи слатке коле често пате од гојазности, труљења зуба, дијабетеса и бубрежних болести.

Прочитајте још: НОБЕЛОВАЦ саветује децу како да ЛАКШЕ уче у ЧЕТИРИ КОРАКА

Фаст фоод

Што се касније упознавање са брзом храном догоди, то је боље - јер је то у сваком смислу непожељна храна, чак и за одраслу особу. Главне опасности брзе хране су брзи угљени хидрати, огроман број калорија и транс масти, соли и конзерванса. Истовремено, витамини и корисни микроелементи у хамбургерима, помфриту и другим стварима једноставно недостају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.