· · Коментари: 0
САВЕТИ

Родитељи, ОВО морате знати: Ево шта да урадите ако вам се дете изгуби у тржном центру? (ВИДЕО)

Мајка је почела панично да тражи двогодишњег сина трчећи кроз пролазе и претресајући по гардероби.

1613573625_trzni-centar.JPG

Ако сте родитељ онда знате да је губљење детета на фреквентним местима попут шопинг центара, зоолошких вртова или стадиона права ноћна мора. У тренутку када схватите да ваш малишан није уз вас, немогуће је да останете прибрани.

Једна Новозеланђанка недавно је изгубила двогодишњег сина у робној кући, а пронашла га је захваљујући трику са ТикТока на који је наишла пре неколико месеци.

Прочитајте још: Кристина има 23 године, и 11-оро деце и управо је открила још ЛУЂИ план (ФОТО)

Чим је схватила да јој је син одлутао, рекла је пријатељици да обавести особље робне куће да се побрину да малишан не изађе из радње. Друга пријатељица претражила је подручје на ком је последњи пут виђен.

Мајка је почела панично да трчи кроз пролазе и да претреса вешалице са одећом.

- То је било најстрашнијих 10 минута мог живота - написала је касније на Фејсбуку.

@јесмартини

ПСА тхат И феел цан саве кидс анд И’ве усед- иф yоур цхилд гоес миссинг ин публиц #момсофтикток #ПСА #нојудгемент #фyп #4уп #бесафе #парентсофтикток

♬ оригинал соунд - Јесс мартини

Али онда се сетила трика са ТикТока који је пре неколико месеци објавила блогерка Џес Мартини. "Када изгубите дете, немојте тражити само властитим очима, већ почните да описујете како ваше дете изгледа.

- Почела сам да вичем: "Тражим малог дечака, носи жуту мајицу и има смеђу косу. Има две године и зове се Натхан", открила је.

Прочитајте још: Због Мирјане Белошевић деца трче у библиотеку, а наслове које траже ће вас изненадити

Алармирајте све у својој околини

Остали купци аутоматски су се укључили у потрагу за дететом, чиме су се смањиле шансе да јој потенцијални отмичар сина одведе у непознатом правцу. Напослетку је малишана пронашао мушкарац који је чуо њен опис.

Све је ствар понављања!

Џес Мартини, блогерка специјализована за родитељство, објавила је видео у ком је поделила најбољи начин за проналазак изгубљеног детета. Ради се о одличном савету јер је аутоматска реакција већине родитеља да дозивају имена деце или их траже без речи.

Прочитајте још: "То је чини лепом и јединственом": Девојчица рођена са МЛАДЕЖОМ ПРЕКО ПОЛА ЛИЦА, а родитељи неће ни да чују за операцију (ФОТО)

- Вичите јасно и гласно. Реците да сте их изгубили, опишите их и понављајте, понављајте, понављајте. Сви ће бити на опрезу, а ако неко покуша да отме ваше дете, то ће драстично смањити његове шансе да побегне - објаснила је блогерка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.