· · Коментари: 0
ИНОВАЦИЈЕ

РУСИ решавају проблем КОРОНА ВИРУСА! Пронашли апарат који детектује Covid-19 у ваздуху

Први руски апарат наводно ће истовремено моћи да детектује 86 изазивача инфективних обљења вирусне и бактеријске природе, међу којима је и корона вирус

1598566572_korona-virus.jpg
Фото: Pixabay

Руси су отишли корак испред свих! Направили су нови иновативни инструмент под називом "Детектор-БИО", који наводно може да детектује и бактерије и токсине у ваздуху.

Прочитајте још: Течности за испирање уста могу смањити ризик од КОРОНА вируса, али постоји и ЛОША ВЕСТ

Чека се сертификација уређаја, а Руси су спремни и за масовну производњу уколико буде било потребе

Наиме, красногорски завод "С.А. Зверев" нпредставио је први инструмент за откривање вируса у ваздуху, укључујући ти и вирус корона на Међународном војно-техничком форуму "Армија 2020", који се ових дана одржава у Москви.

Прочитајте још: ОПАСНИЈЕ од вируса: Корона појачала ПСИХИЧКЕ проблеме код људи

- Помоћу оваквог инструмента за аутоматску анализу узорака ваздуха потребно је од 10 до 30 минута, у зависности од концентрације патогена и других фактора - објаснио је генерални директор тог предузећа Александров Новиков, за агенцију РИА "Новости".

Прочитајте још: ПЕТ савета како се изборити са НАПАДОМ ПАНИКЕ: Кесу у џеп и откопчајте ДУГМЕ

Како објашњавају испитивања инструмента завршена су у јуну, а његова сертификација је у припреми, па је зато још рано говорити о продаји. Ипак, руски стручњаци тврде да су потпуно спремни да произведу онолико уеђаја колико буде било потребно и наручено, уколико се покаже као успешан у детектовању вируса.

- Важно је да овај уређај може да реагује на различите патогене у ваздуху и зато се може користити како у цивилне сврхе, тако и за ситуације биолошке безбедности - истакао је генерални директор завода.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.