· · Коментара: 0
РУЧАК

Руси су због ПЕЉМЕНА спремни да убију, јер им је без њих живот незамислив! (ФОТО)

Пељмени су традиционално руско јело које зна да спрема апсолутно свака домаћица.

1607003032_PeljmenGlavna.jpg
Фото: А. М.

Пељмена можете да направите више него што је потребно за ручак и да их замрзнете. Тесто се прави на исти начин као и за че бурек о чему смо већ писали:

Прочитајте још: Пробајте руски БУРЕК са месом који се једе са ПЕКМЕЗОМ (Фото)

Тесто Фото: А. М.

Састојци:

  • 100 грама млевеног меса
  • главица црног лука
  • со, бибер
  • јаје
  • 100 грама брашна
  • 100 милилитара млека
  • уље
  • зачини по укусу
  • сос по укусу

Припрема:

Прво се умеси тесто од једног јајета, 100 милилитара млека и 100 грама брашна. То је количина довољна за једну особу. Тесто се умеси, формира у лопту, покрије и пусти да се "одмори".

Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)

Руси пељмене пуне живим месом помешаним само са мало црног лука. Међутим, фил је неупоредиво укуснији када је претходно пропржен.

Руси не динстају месо, али је овако укусније.

Очисти се и исецка црни лук, пропржи да добије стакласту боју, па се дода млевено месо. Месо се зачини и динста док не промени боју. Поклопи се и склони са рингле да се мало охлади.

У Русији се једу  без соса, само са мало павлаке Фото: А. М.

Тесто се развије оклагијом. Онда се узме чаша и њоме се праве кругови. Тесто покријте крпом док то радите да се не би осушило. Када направите кругове у сваку кашикицом сипајте динстано млевено месо.

Прочитаје још: Руси нису познати по слаткишима, али овај КОЛАЧ морате пробати

Пељмени се кувају брзо: чим вода прокува убаце се и када испливају на површину - готови су. Пељмени се у Русији једу без икаквог соса и евентуално се кашиком сипа павлака. Ми смо навикли на парадајз сос и са њиме се одлично слажу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.