· · Коментари: 0
АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

Руски доктор Сергеј Бубновски открива: Ево како да СМРШАТЕ и останете здрави

Чувени руски доктор открива тајну своје успешне дијете и начина исхране ради одржавања килаже...

1629038629_188613_bubnovski_ls.jpg
Фото: Printscreen/Youtube/Сергей Бубновский

Правилан начин исхране разликује се код сваког човек обзиром да сваки организам различито реагује на исти производ, ма колико он био здрав и препоручљив у исхрани. Савети најпознатијих нутрициониста и лекара своде се на исту поруку упућену свим пацијентима – осетите шта прија вашем телу, слушајте глас свог тела. 

Прочитајте још: Седам најздравијих КОНЗЕРВИРАНИХ намирница које треба да имате у својој остави!

Доктор Бубновски држао се личних принципа и правила која су одговарала његовом телу. Касније, након што је правила своје исхране поделио са јавношћу, наишао је на позитивне реакције и резултате људи који су пратили његова начела исхране.

Овим чињеницама водио се и чувени руски лекар Сергеј Бубновски, који је годинама имао проблеме са килажом која је драстично варирала упркос различитим дијетама и правилима исхране. На крају, овај доктор држао се личних принципа и правила која су одговарала његовом телу. Касније, након што је правила своје исхране поделио са јавношћу, наишао је на позитивне реакције и резултате људи који су пратили његова начела исхране.

Прочитајте још: Краљица Летиција у омиљеној летњој хаљини: Једноставно и удобно (ФОТО)

- Људи ме често питају зашто се више не посветим теми правилне исхране и зашто о томе не причам или пишем у својим књигама? Ја сам веома урбана особа и радохоличар. И као такав био сам склон екстремно нездравом и неправилном начину исхране – тврди овај лекар.

Како објашњава, доста је учио о нутрицији, дијетама, али врло често је и сам испробавао разне врсте дијета. На том свом путу догодило се и да је остварио сопствени рекорд са једном дијетом када је изгубио чак 36 килограма за само три месеца, односно месечно је губио невероватних 12 килограма. Ипак, након свих тих процеса, како тврди, дошао је до закључка да дијета може донети само нервозу, поремећај сна, раздражљивост, синдром поремећаја сна и слично.

Прочитајте још: Колико дуго ЈАЈА смеју да стоје у ФРИЖИДЕРУ, а да се не покваре?

Предлог здравог вежбања и мршављења
- Потребно је редовно прибегавати пешачењу, најмање једном недељно у трајању од 2 сата. Брзина пешачења требало би да буде између 6 и 8 километара на сат.- Џогирање се препоручује два пута недељно. За одржавање здравог тела довољно је 20 до 30 минута џогирања с тим да је потребно водити рачуна да откуцаји срца не прелазе 140 до 150 откуцаја по минуту.- Нордијско пешачење потребно је примењивати свакодневно, најмање 3 до 5 километара сваког дана.- Пливање без стајања барем километар и по или два километра пожељно је сваког другог или трећег дана.

- Пробао сам да живим по правилу Антона Чехова који је једном записао: "Устајао сам гладан од стола, што значи да сам јео. Устајао сам сит од стола, што значи да сам се прејео. А ако сам се прејео, значи да сам се отровао!" А мој пријатељ Владимир Абрамов имао је обичај да каже: Здраво тело има здраву килажу! – наставља своја објашњења Бубновски.

Прочитајте још: Ризик од ПРЕВРЕМЕНЕ смрти крије се у ОВИХ седам знакова: Појављују се десет година раније!

Прво правило здраве и правилне исхране је ускладити све са начином живота. Тако доктор Сергеј Бубновски себе карактерише као спортски тип особе која воли да шета, скија, џогира по песку, плива и тиме одржава здраво тело, еластичност зглобова и добру издржљивост тела. Прва идеја коју дели са саветима за исхрану је да квалитетно губљење килаже, без губитка мишићне масе може да се постигне комбинацијом различитих вежби, истезањем, као и балансираном исхраном.

Прво правило овог лекара је да је потребно је пити најмање 3 литра воде дневно, односно 12 чаша. Такође, препорука је да се вода испија ујутру, пре јутарњег вежбања и то се зове унутрашње туширање;. Потом се вода пије одмах након вежбања, пре купања, после јела, или сат и по до два сата после јела. Свако појединачно мора пити много воде, уверава овај лекар.. Састављени смо од воде и што је више мењамо то се боље наше тело осећа. 

- Не пијем и не препоручујем пића из конзерви као ни газирана пића. Најбоље је пити воду са извора или из бунара ако знате да је чист, а они који пате од остеопорозе и болести зглобова ово правило морају поштовати ако желе да се излече – уверава Сергеј Бубновски.

Правила добре исхране

Према саветима доктора Сергеја Бубновског, дијета било које врсте, уколико се изузме она за дијабетичаре или срчане болеснике или дијета после операције, је штетна, јер прво изгубите мишићну масу па тек онда крене сало полако да нестаје. Због тога је неопходно да се хранимо правилно како не би дошло до одређених болести које носи и неухрањеност.  Ово су нека од исправних правила исхране:

Прочитајте још: Глумица КЕЈТ ХАДСОН обишла МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Ужива у Београду (ФОТО)

  • Једите природну храну која није обрађена: воће и поврће, коштунаво воће, јаја, житарице, рибу, млеко, сир, зечетину и пилетину. 
  • Одбијајте конзервиране производе. 
  • Правите јело које садржи само 2 до 3 различита састојка. Храните се једноставно и доживећете стоту.
  • Избегавајте со и шећер, замените их зачинима. Со замените соком од лимуна или соја сосом, а шећер воћем или медом.
  • Избегавајте алкохол, нарочито уз оброк. Вино и вода, конзумирани заједно са храном, акумулирају се у дигестивном тракту и растварају ензиме који су неопходни при разградњи хране. Ако попијете чај након јела то ће довести до дебљања. Уместо десерта боље је да поједете лубеницу или јабуку.
  • Престаните да пијете кафу и видећете као ћете бити пуни енергије. Забуна настаје када попијемо кафу и добијемо налет енергије, али након пар сати осећамо слабост и главобољу. Сличне симптоме имају и наркомани када кризирају од дроге.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.