· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

РУСКИ еликсир који чисти крвну слику (РЕЦЕПТ)

Смањен хемоглобин и анемија учиниће наш организам лаком метом за вирусе и инфекције.

1616257614_Depositphotos_99094650_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Крвнаслика први је показатељ да нешто није у реду са здравственим стањем нашег организма

Последично, лоша крвна слика, низак ниво хемоглобина и анемија не дају нашем организму довољно имунитета да се заштити од спољашњих вируса и инфекција које нам прете. Окретање природним елексирима који ће ојачати нашу крвну слику и ојачати имунитет најбоље су решење у условима светске пандемије корона вируса.

Прочитајте још: Шест изненађујућих начина за коришћење МАСЛИНОВОГ УЉА у домовима

Мед такође садржи доста минерала - калцијум, магнезијум, калијум, гвожђе, бакар, јод и цинк

У народној медицини постоји више рецепата за повећање хемоглобина у крви. Доносимо вам елексир, који у Русији сматрају витаминском бомбом који је изузетно је добар и проверен лик за повећање хемоглобина, подизање нивоа крвних зрнаца и побољшање опште крвне слике. Овај елексир може се користити и уколико је ваша слика добра, обзиром да садржи све неопходне витамине који јашају опште стање организма и имунитет чине снажним. Може се користити колико год да вам прија, а нема ни нуспојава, осим повећања енергије.

Прочитајте још: Зашто је добро да пијемо НАПИТАК ОД ЦЕЛЕРА?

Први резултати видљиви су већ након једне или две недеље, након чега се препроручује провера крвне слике како бисте знали да ли да појачате дозу дневног уноса или да останете на истом нивоу.

Суво грожђе
Редовна конзумација сувог грожђа повезује се са смањењем повишеног крвног притиска. Многи нутријенти из сувог грожђа заслужни су за то, али најснажније деловање се приписује високом нивоу калијума – 100 грама сувог грожђа садржи чак 749 милиграма калијума. Калијум је минерал који доказано смањује напетост крвних судова и крвног притиска.Регулише шећер у крви, смањује нагле скокове инсулина након оброка, који могу бити опасни за дијабетичаре. 

Еликсир се састоји од меда, ораха, сувог грожђа, шаргарепе, цвекле и лимуна.

Мед

Мед садржи витамин А, витамин Б2, Б3, Б5, витамин Ц и рутен који је посебно благотворан за крвне судове. Мед такође садржи доста минерала - калцијум, магнезијум, калијум, гвожђе, бакар, јод и цинк. Ако се у меду налази и полен, он садржи и знатну количину беланчевина.

Прочитајте још: Разлика између ДНЕВНЕ И НОЋНЕ КРЕМЕ: А после 30. потребне су нам обе

Орах

У народу је познат као чистач крви, а добар је и за лечење плућних болести, катара црева, јачања мишића и вида. У купкама и као облога користи се против инфицираних рана и екцема, кожних болести, упале очију.

Као уље је добар за косу, а штити и од опекотина изазваних сунчањем. Језгро садржи 65 одсто уља, беланчевине, угљене хидрате, фосфор, калијум, магнезијум, витамине Б и Ц, гвожђе. Зато је изузетан детоксиканс, секретолитик, лаксатив, антидијабетик.

Лимун смањује ниво холестерола у крви и спречава оксидацијско оштећење крвотока, чувајући ваше артерије...

Шаргарепа

Корен шаргарепе садржи 7 до 15 одсто једноставних угљених хидрата, беланчевина, пектина, флавоноида, вредан комплекс минералних соли и витамина. По количини каротена, који се у организму претвара у витамин А, шаргарепа превазилази скоро све поврће и воће.

Лимун
Лимун је изузетно богат првенствено витамином Ц, који побољшава крвни притисак и смањује упалу артерија. Штавише, лимун смањује ниво холестерола у крви и спречава оксидацијско оштећење крвотока, чувајући ваше артерије. Такође је познат не само по високом садржају витамина Ц, већ и по томе што садржи друге антиоксиданте и храњиве материје попут витамина Б-комплекса, витамина Е и многих минерала, калијум, магнезијум, фосфор, бакар, калцијум, цинк, манган и гвожђе.

Прочитајте још: Незаобилазан класик: Кери Бредшо је њима запрошена, а носе потпис познатог креатора (ФОТО)

Сем тога, овај корен се издваја високим садржајем витамина ПП, садржи комплекс витамина групе Б и аскорбинску киселину. Шаргарепе црвено-наранџасте сорте богатије су витаминима него друге врсте, при чему је утврђено да се највећа количина налази у спољашњим слојевима корена.

Цвекла

Скоро да не постоји минерал који цвекла не садржи. Концентрација минералних материја у свежој цвекли је 627,3 мг/100грама и чине је: гвожђе, калијум, калцијум, натријум, фосфор, магнезијум, манган, јод, бакар, флуор, сумпор, бром, литујум и стронцијум. Од витамина су најприсутнији витамин Ц, витамин Б1 и Б2, као и витамин који се врло ретко може наћи у биљним намирницама, а то је Б12.

Прочитајте још: Помоћу прашка за пециво ослободите се проблема масне косе

Састојци за припрему напитка:

  • 200 милилитара ливадског или багремовог меда
  • 200 грама језгра ораха
  • 200 грама сувог грожђа
  • 200 милилитара сока од шаргарепе
  • 200 милилитара сока од цвекле
  • 2 лимуна

Припрема делотворног еликсира

Оперите лимун. па га расеците на пола и извадите коштице. Самељите их заједно са кором и ставите у неку стаклену теглу од литар запремине.

У смесу млевеног лимуна додајте мед, цеђени сок од цвекле и сок од цеђене шаргарепе. Потом све добро промешајте и промућкајте. Након тога у ову смесу додајте ситно исецкане или самлевене орахе и суво грожђе. И поново све промешајте. Добићете око 1 килограм укусне и врло здраве лековите смесе.

Чувајте је у стакленој тегли у фрижидеру. Узимајте три пута дневно по 1 кашичицу пре јела.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.