Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИСПРАВКА: Руски лекар Христо Мермерски НИЈЕ ОТКРИО револуционарни лек за рак

Професор Христо Мермерски није откио револуционарни лек за рак, како смо тврдили у претходном тексту, преносећи вест са другог портала.

1616838734_Depositphotos_128962354_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

У чланку је наведено да је професор Христо Мермерски пронашао револуционарни лек против рака и тако "излечио хиљаде људи".

У том тексту набрајају се наводне користи које овај рецепт има, између осталог, и за лијечење рака, а осим тога, он је и храна за лецење комплетног организма; цисти крвоносне судове, леци срце, буквално обнавља имуни систем, цисти јетру, бубреге , сав систем излуцивања, такодзе и пробавни систем од патогене микрофлоре; побољсава рад мозга и памцење; цува од инфаркта,инсулта и леци до оздрављења особе презивеле исте; средство против запалења зглобова; најбоље средство ПРОТИВ СВИХ ВРСТА РАKА. Регулише телесну тежину.

Ко је професор Мермерски?
Професор доктор Христо Мермерски дипломирао је и докторирао у Бугарској, а специјализацију похађао у Великој Британији, Немачкој, Италији, Русији и САД. Посетио је преко 150 универзитета у САД, Русији, Европи, Африци и Азији као предавач и истраживач. Проучавао је многе рецепте и њихов хранљиви учинак. Живи и ради у Вашингтону.

 

Након што је на порталу Culinarka 2.7.2013. године, у рубрици Рецепти, објављен чланак са насловом "Чувени резепт за лецење рака и гојазности проф. Мермерског" портал раскринкавање.ба урадио је анализу према којој се испоставило да су информације нетачне, а ево и зашто:

 

У свим тим преношењима наведени су сљедећи састојци потребни за припрему “лека”:

 400 гр проклијалог жита (пшенице)
15 свежих (најбоље непрсканих) лимуна
12 целих главица (не режњева) свјежег белогг лука
1 кг правог меда
400 гр свеже орахове језгре

Спорне тврдње
У већини чланака, уз “рецепт” се наводи нека верзија тврдње да лијечи разне болести, укључујући и рак, уз опис о начину дозирања овакве смјесе.

Шта је тачно у вези са храном и лечењем рака?

Тврдње у чланцима о томе да поменута смјеса састојака “лијечи рак” објављене су без икаквих доказа, као што би то били медицинска истраживања и експерименти који би потврдили тачност навода о љековитости тог “рецепта”.

У вези са храном и лијечењем рака, Амерички институт за истраживање канцера на свом сајту истиче како не постоји храна која може да заштити од рака, иако здрава исхрана свакако може утицати на смањење ризика од настанка те болести.

Вести у којима се тврди да алтернативна медицина лечи, могу да направе више штете, него "користи" оболелим људима. 

Ниједна појединачна храна или састојак хране не може вас заштитити од рака. Али, истраживање показује да прехрана пуна разноврсног поврћа, воћа, интегралних житарица, пасуља и друге биљне хране помаже у смањењу ризика за многе врсте рака.

Сходно томе, тврдња из чланка објављеног на порталу Цулинарка, добија оцену дезинформација. Ове оцене добијају и сви остали медији који су пренели исте тврдње, наглашава портал Раскринкавање у својој анализи.

Напомена: Захваљујући порталу Раскринкавање.ба, овај чланак је измењен и лажна информација коју смо пласирали исправљена је.

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas