· · Коментари: 0
ТРЕНИНГ

Направите РУСКИ ЗАОКРЕТ и решите се САЛА НА СТОМАКУ: Вежба са којом "ГОРЕ" сви трбушни мишићи (ВИДЕО)

Руски заокрет или Руссиан Тwист једна је од најпопуларнијих и најједноставнијих вежби када је у питању вежбање усмерено на побољшање тонуса трбушних мишића и губљење масних наслага са тог дела тела.

1597316576_Capture4.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / Хоwцаст

Накупљање масноћа на пределу стомака једна је од најболнијих тачака када је у питању ношење с вишком килограма, а како смо све старији, тако је и њихово решавање све теже. Бројни стручњаци слажу се да за губљење тих наслага никако није довољно радити само трбушњаке, већ то мора бити скуп рада на читавом телу, што укључује и вежбе високог интензитета, као и вежбе снаге.

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

Фото: Депозит

Једна од таквих вежби снаге у којој је нагласак на том, многима мрском, пределу тела је и руски заокрет, а уз то благотворно делује на читав организам.

Руски заокрет поприлично је једноставна вежба коју уз мало воље може извести свако, а добробити које има на телу заиста су бројне.

  • Руски заокрет сјајно топи калорије. Додате ли томе и додатну тежину у облику тега, вежба ће бити још успешнија, нарочито ако се борите с вишком масноће са стране бокова и струка, познатог као "спојлери".
  • С обзиром на то да је вежба усмерена према абдоминалном подручју, изврсно јача снагу свих трбушних мишића, а тиме и читавог тела; не даје само леп изглед.
  • Јача равни трбушни мишић (рецтус абдоминис) који учествује у одржавању усправног држања и дисања.
  • Смањује ризик од кардиоваскуларних болести, јер се при извођењу и трошењу калорија посеже за масноћом која је наталожена у пределу стомака, а управо је она највећи непријатељ бројних обољења.
  • Јача спољашње косе трбушне мишиће.
  • Утиче на усправно држање, а тиме се изравно побољшава читава силуета, па и самопоуздање.
  • Помаже у свакодневним активностима као што је везање ципела, скупљање дететових играчака са пода, подизање након дугог седења на ниском кревету или клупи и слично.

Прочитајте још: Ево како се решити ВИШКА КИЛОГРАМА на проблематичним местима: СТОМАК имају пивопије, а ЉУБАВНЕ РУЧКЕ кажу - СТРЕС

Како правилно извести руски заокрет?

Седите тако да вам колена буду савијена, а прса подигнута, тако да труп и ноге чине слово В. Припазите на то да вам кичма буде што равнија.

Сада вам преостаје да се окрећете с једне на другу страну, држећи притом ноге лагано подигнуте од тла. За додатни учинак можете се користити и теговима које ћете држати са обе руке и равномерно их премештати с једне стране на другу.

Ако вам је тешко држати ноге неколико центиметара изнад тла, можете их спустити на тло, али тада ће и притисак на трбушне мишиће бити нешто мањи.

Прочитајте још: Вежбање у току ЛЕТА: Како да вам буде ПРИЈАТНО и ЕФИКАСНО

У сваком случају, припазите на то да се не савијате и да вам средишњи део тела не пропада према тлу, а рамена према унутра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.