Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЦВЕЋЕ

РУЖАН кутак у врту или на балкону учините главном ЗВЕЗДОМ и сакријте ЦВЕТНИМ зидом (ФОТО)

Препуни сте пластичних бидона за воду и стално их бацате. Зашто их не искористите као саксије?

1600777259_TB-Garden.PNG
Фото: T&B Garden
Oglas

Следећи пут када кренете ка контејнеру са пластичним бидоном - сетите се да сте могли да га рециклирате!

Бидон ослободите етикете и исеците га на пола. Другу половину бидона сачувајте, јер ћете и то искористити за друге саксије.

Рупице Фото: Youtube/ screenshot T&B Garden

Прочитајте још: Цвеће се ПОЛОМИЛО? Одлично! Направите ВОДЕНУ башту (ФОТО)

Горњи део затворите запушачем. Ивицу бидона облепите самолепљивом траком. Да би саксија била лепша офарбајте је у жељену боју. Башта ће бити лепша уколико буде више саксија различитих боја.

Што више саксија - висећи зид ће бити шаренији!

Када се боја осуши - скините траку. Шрафцигером или још боље бургијом направите рупице у запушачу.

Полица Фото: Youtube/ screenshot T&B Garden
У дасци направите рупу величине отварача на флаши

Уколико немате зид или полицу на тераси или у врту, на који можете да поређате нове саксије, треба да је направите. То се ради тако што се у даскама на 30 сантиметара избуше рупе у које ће се углавити бидони. Са стране се даске закаче за зид.

Прочитајте још: Не иде вам на послу? Окружите се биљкама које ДОНОСЕ НОВАЦ

У саксије убаците прво дренажни слој - шљунак или песак, па хумус. Посадите цвеће и потрудите се да то буду биљке плићег корена. Одличан избор су и зачинске биљке. Залијте биљке и цветни зид је готов.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas