Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
ГЕНЕТИКА

С ким СРБИ деле највише генетског материјала? Можда ће вас ове информације РАЗОЧАРАТИ!

Исток Павловић, интернет предузетник, поделио је на Фејсбуку објаву у којој се детаљно разоткрива зашто су Срби тамније пути.

1594816387_Capture7.JPG
Фото: Пиксабеј
Oglas

Иако је још давно укорењена предрасуда да су Срби “црни” због мешања са Турцима, у његовом посту генетска мапа Европе, рађена према расподели хаплогрупа детаљно се показује да је та претпоставка погрешна јер су српски и турски гени веома различити.

Чувени мит “ми смо сви црни, то нам је од 500 година под Турцима”, заправо нема баш много везе са истином.

Прочитајте још: Иза имена мале улице у БЕОГРАДУ стоји ВЕЛИКА ЛИЧНОСТ: Ко је заправо ЧИКА ЉУБА?

Српски и Турски гени су веома различити.

Наше “црнило” потиче заправо од староседеоца Балкана (Трачани, Илири, Дачани…) са којима су се измешали Словени који су се доселили.

Словенски ген
Срби имају веома мало “Словенских” гена (Р-М458, који се сматрају типично Словенским генима код нас су заступљени максимално 12%)

Оно што се највероватније десило јесте да су “црни” староседеоци Балкана попримили језик дошљака, Словена који су њима били некаква “елита”. Словени су издоминирали културолошки, а Трачани и Илири генетски јер су били бројнији.

Прочитајте још: Како је настала изрека Само слога Србина спасава? Предање досеже до СВЕТОГ САВЕ, а има ПОСЕБНО ЗНАЧЕЊЕ

Природа не зна за Србе, Хрвате, Бошњаке, Албанце… сви балкански народи су поприлично слични, као. нпр Норвежани и Швеђани. Наше разлике су искључиво културолошке.

Заправо, цела поставка у којој ми уопште поредимо Србе са Турцима, Русима, Бугарима… је погрешна. Природа не зна за “нације”. Kомплетна парадигма генетике је у потпуној супротности са парадигмом “нација”.

Сви људи су комбинација различитих група гена.

Сваки покушај доказивања ко је Србин, а ко Хрват или Бошњак уз помоћ генетике, заправо доводи до закључка да ни Срби ни Хрвати ни Бошњаци не постоје – из тачке гледишта природе.

Прочитајте још: Знате ли којој познатој српској певачици је право име ФУНТИЊОРА ФУНТА ЛУНГА?

Ево коме смо најсличнији!

Македонци и Срби имају највише истих гена (96%). Осим тога, нама су најсличнији Грци и Мађари.

Ево и листе неких народа по генетској сличности са Србима:

Македонија 96%
Грчка 66%
Мађарска 65%
Украјина 62%
Румунија 61%
Литванија 57%
Бугарска 53%
Пољска 52%
Италија 51%
Мароко 48%
Тунис 43%
Турска 42%
Русија 32%

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas