Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЗИМНИЦА

Пре 17 година једна ТЕГЛА АЈВАРА у кеси је стигла и до Београда и мама ВЕРИЦИ потпуно променила живот

Када су у Привреној комори Београда отворили Верин ајвар и намазали на хлеб - остали су без речи.

1600157618_2.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Црвен, без семенки и црних љускица, сладак, домаћи и најукуснији када се једе уз месо!

Верица Костић (59) прави најбољи ајвар на југу Србије! Мама Верицин ајвар се поручује месецима пре него што роде паприке!

Уз месо Фото: Г. Јанковић

Прочитајте још: Познати кувар открио ТАЈНУ кувања савршене тестенине, Италијани БЕСНИ: ОВО ЈЕ УВРЕДА (ВИДЕО)

Почнимо од почетка: једна тегла мама Вериног ајвара пре 17 година у кеси стигла је у Београд. када су у Привредној комори Београда отворили теглу за доручак и намазали на хлеб остали су без речи! Ајвар је толико био укусан, сочан, сладак, једном речју диван да су је одмах звали и тражили да им направи још!

Чим су отворили теглу - поручили су целу кутију!

- Тако је почело, са једном наруџбином и стигла сам до тога да сада првим ајвар само за оне који резервишу на време - каже мама Верица.

Кад поједу ајвар одмах резервишу нову туру.

Чим се појаве паприке - она заврне рукаве и распали "смедеревац". Живи у селу Бресничић код Прокупља и има све услове за савршен ајвар. Чим дође август Београђани зову да провере да ли је уписала њихову поруџбину!

Верица у башти Фото: Приватна архива

Прочитајте још:  Стручњаци откривају: Ове НАМИРНИЦЕ не бисте требали да држате у ФРИЖИДЕРУ

- Купујем најбољу куртовку да би купци били задовољни и трошим најбоља дрва, јер је ватра најважнија - објашњава мама Верица.

Ватра је кључ успеха!

Од раног јутра мама Верица испече паприке, ољушти и оцеди. Каже да свака домаћица има свој рецепт, али је ватра - кључ!

- Када се пеку важно је да се пеку на дрва и на смедеревцу, а када се кува важно је да у шерпу никада не ставите више од седам килограма, јер се у супротном "укашка" и онда нема леп укус - каже она.

У шали каже да га можда прави без падежи, али је најбољи у Србији!
Одлична зарада
Мама Верица лепо заради, јер продаје теглу млевеног ајвара 750, а цепканог 800 динара. Али, ајвар је зимница која се најтеже прави.

Верица мисли да је ајвар најукуснији када се једе уз месо и тако га свима препоручује.

Прочитајте још: ЏЕЈМИ ОЛИВЕР открио је ТРИК СА ЛУКОМ који ће храни дати БОЉИ УКУС: Једноставно је и можете пробати већ данас

- По сезони направим 1.000 тегли од килограм, а можда радим без падеже, али правим одличан ајвар који се сија на сунцу када окренете теглу, нема ни семенке, ни црне љуске- истиче Верица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas