· · Коментари: 0
СТИЛ

ШАШАВА идеја, али покушајте: Ево како да одаберете боју косе која ће вам пристајати

Иако нам се нека боја косе може учинити потпуно необичном, можда би баш она била савршена уз ваш тен...

1612309738_kosa.jpg
Фото: Pixabay

Савршена боја косе није одна која вам се допада на другој особи или она која је тренутно у тренду. Боја косе мора бити својствена само нама, нашем тену и животном стилу. Доносимо вам потпуно необичну методу одабира савршене броје прем вашем тену.

Прочитајте још: ИГЛА и ДУГМЕ: Улепшајте зиму чаробним РУКАВИЦАМА које ће показати да сте креативне и занимљиве!

Како одредити тип коже
Ако не знате који сте тип, урадите следећи тест. Ставите сребрни прстен на једну, а златни на другу руку и погледајте како изгледају на дневном светлу. Хладни тон коже савршено ће се усугласити са сребром, а топли са златом. 

Према модним стручњацима, најчешћа подела каже да постоје четири типа боје коже према годишњим добима - пролећна, летња, јесења и зимска. Наравно, јесен и пролеће су топли тонови, а хладни су лето и зима.

Прочитајте још: Шок у Милану: Манекени као аватари и мушкарци у розе капутима! (ВИДЕО)

Пролећни тип коже сличан је јесенском по боји тена, а обично су то особе које треба да понесу светлу кос,у златне тонове или чак и црвенкасте нијансе. Идеалне боје су златно жута или смеђа, као и светлија карамел боја за косу.

Хладни или топли тип? Фото: Депозит

Летњи тип има ружичасту или бледу пут, па таквим особама обично пристају природно светле нијансе косе или платинасто плава боја власи. 

Прочитајте још: ШТЕП, шав и прслук. Почињу РАСПРОДАЈЕ ове ствари ће бити модерне и наредне зиме

Јесењи тип треба да понесе златно браон подтонове или јарко црвене нијансе косе.  Идеално се слажу и тамносмеђа боја са карамел нијансама.

Зимском типу најбоље пристају тамније нијансе, са смеђим или тамносмеђим тоновима. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.