· · Коментари: 0
чишћење

Савети како да ОЧИСТИТЕ ОБУЋУ ОД АНТИЛОПА: После овога биће као нове

Антилоп обућа је невероватно осетљива на мрље, али и на чишћење. Не воли кишу, али и прашина оставља свој траг на њој. Ево како да је очистите, а да је не уништите.

1598727349_Depositphotos_46932395_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Техника број 1.: Очистите антилоп обућу од прашине и огреботина

Узмите четку за обућу и поведите рачуна да су ципеле суве. Ако на кутији за ципеле од антилопа стоји упутство за негу ципела - следите га. Антилоп ципеле морају бити суве када се чисте од прашине и огреботина.  Најбоље је да узмете мекану четку и лагано их очеткате избацујући са њих прљавштину. Увек четкајте на исту страну, никад лево - десно.

Фото: Депосит

Прочитајте још: ТРИ ТАЈНЕ сигурног успеха ОРХИДЕЈЕ у вашем дому

Ако имате огреботине на антилоп ципелама, четкајте грубљом четком напред назад. Када скинете прљавштину и огреботине, обавезно користите спреј за антилоп обућу којим ћете испрскати ципеле.

Техника број 2.: Флеке од воде на антилоп обући

Навлажите спољну страну ципеле, тако што ћете влажном четком лагано прелазити преко површине ципеле. Вода ће променити боју ципеле, али не брините. Сваки пут исперите четку, исцедите је па пређите преко обуће.

Вишак воде уклоните сувом, памучном крпом. Воду наносите меканом четком све док цео антилоп буде равномерно наквашен.  У ципеле гурните згужван папир како бисте попунили унутрашњост. Око ципеле намотајте пешкир или памучну крпу. Оставите ципеле да се осуше најмање 12 сати. Када се ципеле осуше, лагано их опет очеткајте сувом четком.

Прочитајте још: Ово ПОСУЂЕ не треба ПРАТИ у МАШИНИ за СУДОВЕ

Техника број 3. Уклоните мрље са антилоп обуће

Масне мрље са натилоп обуће пробајте да уклоните четком за антилоп обућу умоченом у млаку воду.

Фото: Пиxабаy

Кукурузно брашно може уклонити велики део флека од уља. Преко мрље ставите кукурузно брашно, добро утрљајте и оставите преко ноћи. Следећи дан флеку очеткајте па ако се није уклонила оперите млаком водом.

Флеке од воска или жваке на антилоп обући уклањамо тако што обућу стављамо у замрзивач на 5 сати. Затим флеке уклонимо стругајући лагано ноктима.

Прочитајте још: Како да ваш ДОМ ДЕЛУЈЕ УМИРУЈУЋЕ: Савети за СРЕЋНУ ДЕКОРАЦИЈУ

Тупфер натопљен алкохолом уклониће мастило са антилоп обуће.

Техника број 4.: Остала помоћна средства

Ципеле намажите пастом од соде бикарбоне и воде. Затим оставите да се просуше па их усисајте усисивачем са малом четком.

Очеткајте антилоп ципеле вуненом чарапом.

Прочитајте још: КАЛАТЕЈА, ФИТОНИЈА, БИБЕРОВАЦ: Биљке које су ИДЕАЛНЕ ЗА КУПАТИЛО

Ако антилоп ципеле имају непријатан мирис, сипајте у њих беби пудер, оставите преко ноћи, а ујутру усисајте вишак усисивачем.

Да ли ви имате своју технику чишћења антилоп ципела? Поделите са нама у коментарима испод текста.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.