· · Коментари: 0
САВЕТИ

Савети за ФАРБАНУ КОСУ: Овако ће боја дуже бити лепа и НЕЋЕ БЛЕДЕТИ

Ево неколико корисних савета за негу фарбане косе.

1603975757_Depositphotos_407685410_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Изблеђивање боје проблем је који се јавља чак и када користимо квалитетну и трајну боју за косу. Овај проблем може се решити правилном негом и одабраним производима.

Избор шампона

Шампон изврсно чисти косу елиминисајући уља и осталу прљавштину коју тако лакше исперемо из косе. Нажалост, слично делује на боју за косу, испирајући помало боју сваки пут кад оперемо косу. Шампон испира молекуле боје које нису дубински ушле у косу, већ су је обојиле изван, па ће се чак и трајна боја с временом мало разградити и испрати са косе.

Прочитајте још: Мит или истина: Шта ће се десити ако ПОЧУПАМО СЕДУ ДЛАКУ

Колико често переш косу?

Врсте шампона који највише штете коси
Шампони који највише испирају боју су: шампони за дубинско чишћење, шампони против перути и друге врсте медицинских шампона и шампони за масну косу. Направљени су да врло темељно чисте косу од масноће, перути, производа за стилизовање, па јаче делују и на боју за косу. Ако је могуће, избегавај их и користи шампоне дизајниране управо за обојену косу и блаже формуле сваког прања.

Као и врста шампона који користиш, важно је и колико често переш косу јер то утиче на свежину боје. Ретко ко треба свакодневно прати косу, али многе жене то ипак раде. Осим што тако бледи боја, коса се тако и исушује. Пробај је прати ређе, осим ако ти је коса природно врло масна,  ако тренираш пуно и знојиш се или је коса у додиру са сланом водом или хлором из базена.

Врућина и производи за стилизовање

Изложеност врућини попут фена за косу, пегле или фигара, још је један важан фактор у брзини нестајања боје. Топлина с временом може разградити молекуле боје, што узрокује њихово лакше испирање с косе. То не значи да је потребно потпуно избегавати ове алате, али косу можеш заштитити наносећи серум или спреј за заштиту од топлине пре поступка. То ће заштитити косу и од оштећења.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Саме горгеоус гирл, дифферент цолорс овер тхе паст 5 yеарс тогетхер ! Тхис ис wхy И’м #редкенобсессед анд И’м лове wитх #схадесеq - И гет то плаy wитх тонес анд цолорс алл даy еррy даy 👨‍🎨🎨✨ И’м со проуд оф мy цлиент 💕@рyсхабрар 💕 фор стартинг хер оwн #интериордесигн цомпанy @ртериорстудио 👏🏽🙌🏽🥳. Схе’с алреадy беен феатуред он #форбес анд И цоулдн’т бе хаппиер фор yоу гирл 😍🥳🥂. Сwипе то сее хер wорк анд феатуре анд гет соме #хаирцолоринспо тоо ✨🎨🤩 #дименсионалбрунетте #беацхyхаир #брондебалаyаге #брондехаир #сункисседхаир #асхброwнхаир #рамирезтрансалон #мецхесалон #wоманоwнедбусинесс

А пост схаред бy МАТТ РЕЗ (@цолорбyматтрез) он

Хидрирана коса

Још једна врло важна ствар коју треба имати на уму је да је коса која је правилно хидрирана мање осетљива на блеђење или оштећење од топлоте. Што значи ако имаш суву косу стави регенератор или серум пре пеглања или увијања косе. Напокон, било који алат треба загрејати таман колико је довољно за обликовање косе, а не на максимум, мада људи најчешће раде управо то. Ако немаш врло дебелу, густу, јаку косу, максимална температура биће превисока - многе пегле могу се наместити и на 230°Ц што најчешће није потребно.

Прочитајте још: Тинејџерка задобила опекотине током прања косе: Направила глупу грешку, била у коми два месеца и изгубила седам прстију (ВИДЕО)

Лак за косу помаже у борби против коврџања изазваног влагом у ваздуху

Влага

Стална влага или недостатак влаге у ваздруху може, такође, бити узрок изблеђивања боје за косу - равнотежа је врло битна па ако је поремећена, ако си стално у изложена великој влажности или премалој влажности ваздуха требало би користити производе попут серума за косу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.