Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
увијена коса

Савети за негу КОВРЏАВЕ ИЛИ ТАЛАСАСТЕ КОСЕ: Потребно јој је више него што смо мислили

Да би таласаста или коврџава коса изгледала лепо, уредно, а опет разиграно, потребно јој је посветити потребну пажњу и негу.

1597406590_Depositphotos_201204132_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Корисни савети за негу коврџаве или таласасте косе:

1. Избегавате да чешљате косу, јер онда коврџе постану благи, неправилни таласи? Очешљајте се пре прања косе! И то добро, јер до следећег прања то нећете радити.

Прочитајте још: СТИЛИСТИ кажу: Ове ствари НЕ КУПУЈТЕ

2. Код прања косе избегавате регенератор јер се се коса “опусти”? Употребите овај трик – ставите шампон на косу, исперите, а онда ставите регенератор. Мислите где је трик? Након тога је још једном оперите шампоном и добро исперите. На тај начин коса ће задржати потребни волумен.

Фото: Пиxабаy

3. Након прања замотајте је у пешкир и оставите барем десетак минута. С обзиром да сте је добро рашчешљали пре прања, када скинете пешкир немате потребу за чешљањем, само је мало протресите прстима и нанесите мању количину пене за косу.

Мање чешљања!

4. Сушење – најефикаснији, али не и најздравији начин, била би најјача темпретаура на фену за косу, али с најмањом снагом дувања, а здравија опција је мања температура с једнако малом снагом дувања. Зашто? Јер не желите да вам јак ваздух распрши сваку длаку на своју страну.

Прочитајте још: Кад је време за ШИШАЊЕ КОСЕ? Ово су САВЕТИ ФРИЗЕРА

5. Овај поступак сигурно знате, али вреди да га поновимо, сагните главу, лагано прстима “гужвајте” косу док је сушите. Такође, можете да користите и дифузер за сушење коврчаве косе.

Фото: Пиxабаy

6. Препарати – бирајте наравно оне за коврџаву косу, али немојте да претерујете у мешању препарата – коса ће постати тежа, лепљивија и замршенија. Дакле, уколико вам је потребна фризура за неколико сати – може и пена, и суфле и лак и сва чуда, али уколико желите лепу фризуру цео дан, а и дан, два после, не претерујте.

Прочитајте још: Ово су ТРИКОВИ за савршено НАНОШЕЊЕ РУМЕНИЛА: Даће вашем лицу СВЕЖИНУ и лепши изглед

Н е претерујте са препаратима!

7. И на крају о највећем непријатељу таласасте косе – води. Тврда вода једноставно убија ваше коврџе. Ту вам баш нема помоћи, али можете себи да помогнете “чаробном” сланом водом. Присетите се – да ли вам је коса на мору икад изгледала лоше? Дакле, пре неколико година блогерке широм света су "откриле" морску со у коси.

Прочитајте још: Спавате са МОКРОМ КОСОМ и стално ВЕЖЕТЕ РЕП? Ово су најгоре навике које имате, тврде фризери

Прва опција – помешајте морску со са шампоном у посебној бочици и тиме оперите косу или друга опција, у посебну бочицу са распршивачем помешајте 2 дл воде са 3 кашике морске соли и попрскајте косу па тако осушите. Наравно, можете и да купите готов производ.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas