· · Коментари: 0
ПОСЛАСТИЦА

Савршен деликатес: Не можете одолети неприкосновеном Чоко оранж чизу (ФОТО)

Ево једне лепе тортице која се спрема брзо и лако.

1614849604_coko-oranz-ciz.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / дидy_китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Прочитајте још: СУТЛИЈАШ са белом чоколадом и лешницима: Посластица коју сви волимо (РЕЦЕПТ)

Ову тортицу наша куварица Дидy је правила у калупу од 14 цм, а ви ако правите за калуп од 26-28 дуплирајте све састојке.

Спој кекса, сока од поморандзе и ноисете чоколаде је фантазија.

У ванглицу ставите 150 гр млевеног кекса, 50 гр истопљеног путера, 3, 4 кашике сока поморанџе, неколико капи ароме поморанџе и две кашике млека.

Сједините, па ставите у калуп. Притисните неком чашом да би било равно, па калуп ставите у фрижудер.

Прочитајте још: ГРИЗ, СУВО ГРОЖЂЕ И ОРАСИ: Идеалан колач за средину недеље (ФОТО/ВИДЕО)

Сада истопите 150 гр ноисете чоколаде са 100 мл слатле павлаке. Све време мешајте да не загори. Истопљену чоколаду сипајте у чинију у којој ћете мутити, па оставите да охлади. Када се охладила додајте 250 гр маскарпоне сира, 5 кашика сока од поморанџе, пар капи ароме поморанџе и 50 гр неког крема по избору.

Умутите миксером. Фил неће бити баш густ, али то је у реду јер ће га чоколада и крем стегнути у фрижидеру. Оставите је у фрижидер на 4, 5 сати.

Направите ганаш са 50 гр ноисете чоколаде, 20 гр црне чоколаде, 70 гр слатке павлаке и неколико капи ароме поморанџе. Ставите састојке у џезву или неку мању шерпицу, мешајте све време да не би загорело. Оставите да се мало прохлади и стегне, па прелите преко тортице.

Прочитајте још: Брз доручак или вечера: Данас припремамо непревазиђене кифлице (ФОТО/ВИДЕО)

Оставите пола сата да се стегне ганаш у фрижидеру. Шећер је изостављен јер је кекс сам по себи довољно сладак, као и слатка павлака, чоколада и крем. Ви ако баш волите слађе, ставите прах шећера по укусу у фил.

Уживајте у овој неприкосновеној посластици.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.