Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГОЈАЗНОСТ

Сазнајте у који ТИП ГОЈАЗНОСТИ спадате и како да тај проблем решите!

Будите на корак ближе здравијем животу.

1604581433_Depositphotos_124178574_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Проверите у коју групу спадате, али и како да тај проблем решите.

1. Гојазност од хране

Овај тип гојазности најзаступљенији је у свету. Настаје услед прекомерног уноса хране и шећера. Како бисте се решили овог типа гојазности редукујте исхрану и вежбајте најмање 30 минута дневно.

Прочитајте још: Гојимо се због ових ВЕЧЕРЊИХ НАВИКА: Ако их промените брзо ћете видети резултате

2. Гојазност "нервозног стомака"

Овај тип гојазности узрокован је анксиозношћу, стресом и депресијом. Људи који га имају практикују чест унос слаткиша.

Најважније је да контролишете своју анксиозност физичким активностима које ће вас ослободити стреса.

3. Гојазност од неактивности

Тип гојазности који погађа делове тела који су у прошлости били веома активни, тј. рађене су вежбе и тренинзи за њих.

Кључ за елиминисање ове врсте масти јесте не дозволити дуге периоде без јела, јер оно може убрзати метаболизам и брже их сагорети.

Прочитајте још: Пијете АЛКОХОЛ и лекове, а не размишљате КАКО мењају МУШКО ТЕЛО

Фото: Депозит

4. Глутенска гојазност

Углавном присутна код жена у адолесценцији, менопаузи и са присутним хормонским дисбалансом. Веома је битно да избегавате дуго седење, пушење и алкохол, и да упражњавате вежбе са теговима.

5. Атерогенична метаболичка гојазност

Људи са стомаком често надувеним као балон, акумулирају све масти у овом делу тела. Погођене су особе које конзумирају алкохол, пате, или имају проблема са дисањем.

Прочитајте још: Примените ове САВЕТЕ и заштитите бебу од касније ГОЈАЗНОСТИ

6. Гојазност услед венске циркулације

Ово је претежно генетски наследна гојазност. Настаје и у току трудноће и особама којима су отекле ноге. Суштина решења јесу вежбе попут трчања или пењања уз степенице.

Надамо се да смо вам помогли да се нађете макар на корак ближе здравијем животу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas