· · Коментари: 0
НАКИТ

Седам савета како да одржавате дијамански веренички прстен

За жене које нису навикле да носе скупоцени накит, ношење дијамантског прстена након веридбе, представља бригу као о деци

1605110793_dijamant.jpg
Фото: депоситпхотос

Многе од њих имаће много питања везаних за веренички прстен. Да ли да га носим док спавам? Требали да га скинем када се истуширам? Да ли стварно може да се очисти детерџентом за судове?

Прочитајте још: ПОСТОЈИ ЈЕДНА ПРЕДНОСТ: Ево зашто би требало да волите своје ОКРУГЛО ЛИЦЕ

Будуц́и да ц́е веренички прстен вероватно бити најскупљи накит који сте икада поседовали, није ни чудо што се многе новопечене жене осец́ају несигурно када треба да га уврсте у свој свакодневни живот.  Постоји неколико савета стручњака на који начин да одржавате свој омиљени комад накита.

РЕДОВНО ГА ЧИСТИТЕ

Накупљена прашина, засениће блистави сјај дијаманта. Потребно је да га ставите у чашу са топлом водом, сипате неколико капи сапуна или детерџента за судове и пустите да одстоји неколико минута. Затим га меканом четкицом осушите. Препоручује се да прстен чистите једном у неколико недеља.

 

Фото: Деспоситос

ДИЈАМАНТИ СУ ЧВРСТИ, АЛИ НИСУ НЕЛОМЉИВИ

Иако сте можда чули за изреку, да је дијамант немогуће оштетити... Грешите! Будите опрезни и пажљиво дирајте ствари са њим. 

ОВО СУ ПРИЛИКЕ КАДА ЈЕ ПОЖЕЉНО ДА ГА СКИНЕТЕ СА РУКЕ

Дијамански прстен је пожељно увек скинути када перете руке, али покушајте да се навикнете да га имате на руци и одуприте се овом пориву. Дешавало се да девојке у неком ресторану, у тоалету током прања руку скину прстен и забораве га. Како бисте избегли ове ситуације, научите да живите са њим. Оно што стручњаци препоручују је, да прстен скидате када се купате у мору или базену. Ту најчешће долази до тога да се изгуби, јер склизне са рује. 

Фото: Деспоситос

УЗМИТЕ ОСИГУРАЊЕ ЗА ВЕРЕНИЧКИ ПРСТЕН

Процену даје драгуљар и у случају да га изгубите или му се нешто догоди, можете повратити свој новац.

ПАЗИТЕ ТОКОМ ПРОМЕНЕ ВЕЛИЧИНЕ ПРСТЕНА

Нагли губитак тежине и добијање којег килограма, као и временске промене, могу утицати на то, каква величина прстена вам одговара, због тога је пожељно да имате на уму овакве ствари, уколико вам се учини да вам је прстен мали или велики. 

РЕДОВО ПРОВЕРАВАЈТЕ ЗУПЧАНИКЕ И ПОСТАВКЕ

Драгуљари саветују, да барем једном годишње одете на проверу зубаца, како би вам златар прегледао прстен и уверио се да је са њим све у најбољем реду.

Прочитајте још: ШМИНКА ПО БОЈИ ОЧИЈУ: За плаве бакарна, а за смеђе и зелене?

ДРЖИТЕ КУТИЈИЦЕ ЗА ПРСТЕН ПО ЦЕЛОЈ КУЋИ

Најбоља препорука је да кутијице за прстење држите по целој кучи, јер уколико будете морали да га скинете, тачно ћете знати где сте га оставили.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.