· · Коментари: 0
КОМПЈУТЕРИ

Седење испред компјутера је сигуран пут у ДЕПРЕСИЈУ

Дуго седење испред компјутера лако може да буде увод у депресију.

1623580827_Depositphotos_189632056_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Људи су испред компјутера сами и усамљени, време проводе у затвореном простору, успорено им је дисање и очи су им окупиране различитим садржајима - тврде научници са Факултета наука и технологије у Мисурију.

Прочитајте још: Доктори упозоравају: Ако оволико дуго имате СЛУШАЛИЦЕ У УШИМА, можете оштетити слух

На основу студије коју су спровели, они су закључили да се на овај начин продубљује и већ постојећа блага депресија, јер један од симптома овог поремећаја јесте одбијање појединца да се склони од рачунара и врати у свакодневицу.

Депресивни студенти су стално испред рачунара

У истраживању из Мисурија је учествовало 216 студената, током којег се пратила њихова употреба компјутера путем специјалних програма, који је откривао њихове навике за рачунаром и странице које најчешће посећују.

Резултати студије су показали да студенти код којих су установљени симптоми депресије, време проводе у непрестаном виртуелном ћаскању, али немају стрпљења да то раде са једном или две особе.

Једини спас су људи, друштво

Они на сваких неколико секунди или минута мењају саговорника и истовремено све време проверавају своју електронску пошту, као да очекују важно писмо.

Прочитајте још: КАКО и КОЛИКО ЧЕСТО треба чистити СЛУШАЛИЦЕ?

Проблеми са концентрацијом и пажњом су чести пратиоци депресије, а то је оно што такође може да се примети код већине учесника.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.