· · Коментари: 0
СЕКС

Секс чува простату, али не онако како се мислило

Простата има везе са сексом, али само ако у младости имате редовне односе, не у позном добу.

1620370573_Depositphotos_215549212_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Протеклих година, рађена су истраживања у којима је откривено да честа ејакулација може да спречи настанак рака простате, а новија студија, спроведена у Канади, вероватно ће још више обрадовати “јачи” део популације.

Прочитајте још: Принц Филип је добијао СВЕ ТАЈНЕ извештаје о посетама НЛО, а занимао га је један ИНЦИДЕНТ

Наиме, добијени подаци упућују на то да је сва прилика да мушкарци који спавају са много жена тиме смањују ризик од добијања рака простате. Доказано је да су испитаници, који су били са више од 20 сексуалних партнерки током живота, имали 28 одсто мање шансе да оболе од рака простате, него они који су спавали са мање жена.

Важно је да током живота мењате партнерке

Ауторка студије, Мари-Елиз Парен, професорка Монтреалског универзитета, као потенцијално објашњење ове појаве наводи да приликом честих сексуалних односа долази до смањења концентрације супстанци које узрокују рак.

Професорка Парен, као и њен колега из Њујорка, др Давид Самади, наглашавају да су резултати истраживања прелиминарни, додајући да нема доказа да велики број различитих партнера утиче на смањен ризик од болести, већ само да је уочена повезаност међу случајевима.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

Оно што је засад сигурно је то да већи број односа и са истим партнером, смањује ризик од добијања ове опаке болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.