· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

СЕКС морате имати редовно! У супротном, ваше тело - ОДУМИРЕ: Сазнајте и КАКО!

Позитивни учинак на здравље свакако су добродошли. Ипак, неупражњавање секса доноси озбиљније здравствене тегобе.

seks.png
Фото: Pixabay

Доказано је да секс поправља расположење и за то сте сигурно знали. Али, да ли сте знали да редовне сексуалне активности могу продужити живот, док неупражњавање истих може постепено уништавати ваш организам?

Прочитајте још: Све што сте до сада мислили је ПОГРЕШНО: Ко више пати - мушкарци или жене?

Психички се лоше осећате

Секс је пола физичка, пола ментална активност. Сексуална повезаност пружа партнерима специфичан контакт налик на оном при рођењу и поправља расположење, јер се производи хормон окситоцин.

Од редовног секса нема бољег лека за стрес, показују истраживања

Људи без секса могу се осећати лошије психички, али то не значи да ће пасти у депресију. Ако сте здрава особа и одједном сте престали са практиковањем секса, мале су шансе да ћете постати депресивни због тога.

Прочитајте још: Емоционална УЦЕНА је опасна, али и ДОКАЗ нечег веома ЗАНИМЉИВОГ

Осећате да сте више под стресом

Људи који су мање под стресом имају чешће сексуалне активности.  Како секс опушта и отклања стрес, током апстинирања може доћи до повећаног нивоа стреса. Истраживање спроведено у Шкотској доказало је и да је високи крвни притисак нижи код оних који имају редован секс.


Фото: Pixabay

Јаки менструални грчеви

Прочитајте још: Све што сте до сада мислили је ПОГРЕШНО: Ко више пати - мушкарци или жене?

Секс помаже у отклањању и смањењу грчева током менструације. Иако још није до краја истражена ова теорија, доктори објашњавају да је матерница мишић и да многе жене имају контракције док доживљавају оргазам, а то помаже да крв брже тече. Што брже и јаче крварите, то су грчеви мањи, а цео месечни циклус траје краће. 

Такође, расте ниво ендорфина што такође смањује грчеве. 

Прочитајте још: Жене које прве приђу мушкарцу су у ПРЕДНОСТИ

Постајете мање интелигентни

Није да баш одједном губите памет и интелигенцију, али секс позитивно утиче на знање. Људи који редовно имају сексуалне активности показали су боље резултате на тестовима који су мерили разне вештине, укључујући вербалне.

Стручњаци мисле да је ова теорија повезана са производњом разних хормона током секса.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.