· · Коментари: 0
ИНОВАЦИЈА

Селфи стик је отишао у пензију, а заменила су га три нова уређаја

Фотографије на којима човек слика сам себе више нису модерне, а нови тренд диктира и нове геџете

Tripod.jpg
Фото: А. М.

Лепе фотографије на друштвеним мрежама су жеља свих власника мобилних телефона. Због невероватне популарности селфи-слика на тржишту се појавило безброј модела селфи-стикова којима људи могу лако себе да сликају.

Прочитајте још: Крај једне ере: BlackBerry се повлачи са сцене мобилних уређаја?

Селфи фотографије су прошлост, а фотографије комплетне фигуре су најновији хит. Да би фотографије биле лепе неопходно је имати особу која ће их сликати. Пошто то није увек могуће довитљиви произвођачи опреме за мобилне телефоне су се досетили нових уређаја.

Трипод

Фото: Депозит

Трипод је мали сталак који се лако склапа и расклапа, а на њега може да се закачи мобилни телефон. Постави се на чврсту површину, а одличан је и за видео. Највећа предност трипода је што је лак и може да стане у сваку женску ташну.  Трипод може да се купи и на улици, за око пет евра, а модели  могу да буду од пластике или стиропора.

Гимбал

И гимбал је стабилизатор који служи за прављење добрих фотографија, али далеко је кориснији за снимање видео материјала. Наиме, видео снимљен из руке никада није добро квалитета због дрхтања шаке. Гимбал решава овај проблем. Уколико гимбал има сталак може да се користи и за фотографисање на даљину. Гимбал је у односу на трипод далеко скупљи.

Прочитајте још: Уколико слушалице не чистите правилно и редовно, прети вам инфекција

Сталак

У многим радњама може да се купи сталак по повољној цени, не већој од 20 евра, а користи се за камери и мобилни телефон. Једина мана сталка је што иако је лак и једноставан за употребу, када се склопе ногице и даље је дугачак најмање пола метра.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.