Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
природно

ШЕСТ намирница које спречавју гљивице: Решите се упорне КАНДИДЕ

Уколико имате проблем са кандидом, гљивицама и сврабом - тај проблем можете решити природним путем уз помоћ следећих намирница.

1605441914_Depositphotos_15845659_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Уколико имате проблем са кандидом, гљивицама и сврабом - тај проблем можете решити природним путем уз помоћ следећих намирница.

Пре свега избегавајте уношење шећера у било ком облику, чак и мед. Током првих недеља треба смањити и унос воћа. Такође избегавајте храну засновану на гљивама и конзервирану храну, као и све намирнице које се заснивају на процесима врења.

Прочитајте још: Сада је време када се уклањају ФЛЕКЕ и ОЖИЉЦИ са лица и то у три корака

Ових 6 намирница и витамина су праве "убице" кандиде:

  • Јогурт, захваљујући култури ацидопхилус. Ова бактерија треба да се поново насели на слузокожи органа за варење како би сузбиле гљивице - то је оно што зовемо "добрим бактеријама". Ацидопхилус можете купити и као суплемент, а тада га користите према упутству.
  • Бели лук има јако антигљивично дејство и треба редовно да га користите у храни или капсулама.
  • Сок алоје вера такође уништава гљивице. Узимајте га разблаженог са водом, по неколико кашичица дневно.
  • Маслиново уље сузбија ширење кандиде, захваљујући олеичној киселини. Корисно је узимати барем једну кашику дневно, најбоље са храном. 
  • Витамин Б у свим комплексима је веома користан у борби против гљивица.
  • Витамин Ц треба узимати у дози од пола до једног грама дневно, јер подстиче одбрамбене функције организма. За веће дозе, консултујте се са својим лекаром

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГЛУТЕУС су пред вама: Будите активни са нашим тренером Маријом (ВИДЕО)

Треба да знате и шта доприноси ширењу кандиде. То је, пре свега, коришћење антибиотика, јер они убијају не само штетне већ и оне "пријатељске" бактерије које контролишу кандиду у цревима. Такође, ризично може да буде и коришћење стероида. Ту спадају и препарати на бази кортизона као и пилуле за контрацепцију. Затим, висок ниво шећера у телу и крвотоку, исхрана богата шећером, као и шећерна болест сама по себи, погодују активности кандиде с обзиром на то да се све гљиве најрадије хране шећером. Фактори ризика су и сви они који слабе одбрамбене (имуне) функције, међу које спадају и честе инфекције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas