· · Коментари: 0
СМЕРНИЦЕ ЗА ЗДРАВЉЕ

ШЕСТ СМЕРНИЦА како да будете сигурно заштићени од ЗАРАЗЕ КОРОНА ВИРУСОМ током јесени

Заобилажење ризичних контаката и боравка на масовним окупљањима смањујемо могућност од заразе и сигурни смо од корона вируса, уверавају из Националне академије науке у Сједињеним Америчким Државама.

1598630890_covid.png
Фото: Pixabay

Проветрене просторије, избегавање гужви и блиског додира са другим људима кључни су фактори заштите од свих вируса, посебно током светске пандемије корона вируса. Ипак, амерички научници упозоравају на додатне мере које би свако од нас требало да поштује како би заштитио себе и друге од овог опаког вируса.

Прочитајте још: РУСИ решавају проблем КОРОНА ВИРУСА! Пронашли апарат који детектује Covid-19 у ваздуху

Чак и током сексуалних односа у наредном периоду морамо бити изузетно пажљиви

Прочитајте још: Мучи вас СТОМАК? Прави је тренутак да одете у поље КУКУРУЗА и покупите СВИЛУ

Америчка Национална академија наука и њен замјеник директора Џеј Батлер представили су мере које је неопходно спроводити током јесени и зиме како би се могућност заразе корона вирусом смањила.

Шест кључних смерница које се морају поштовати:

Прочитајте још: ОПАСНИЈЕ од вируса: Корона појачала ПСИХИЧКЕ проблеме код људи

  • Избегавајте велике групе људи и гужве.
  • Држите дистанцу од других људи, који нису чланови вашег домаћинства на барем два метр растојања.
  • Смањите контакте са пријатељима и члановима шире породице. Дуготрајан контакт представља већи ризик од неколико кратких контаката.
  • Обавезно носите маску кад сте у јавности, чак и када се крећете кроз гужву на улицама.
  • Хладноћа представља већи ризик за пренос и развој болести.
  • У контакту са људима, колико можете држите се отворених простора.

Прочитајте још: НАПИТАК који чисти ЈЕТРУ од токсина: Ово можете САМИ да направите

Опасност од секусалних односа


Фото: Pixabay

Осим ових, кључних мере за хладнији период који је пред нама, Батлер је упозорио и на употребу сигурног сексуалног односа, како не би дошло до заразе.

Прочитајте још: Течности за испирање уста могу смањити ризик од КОРОНА вируса, али постоји и ЛОША ВЕСТ

- Апстиненција се може поредити са избегавањем контаката с другим људима. Она гарантује да неће доћи до преноса корона вируса. Ипак, ношење маске, баш као и коришћење кондома, још увек представља знатну заштиту од преноса - објаснио је Бутлер.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.