Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГРЧКА

Потпуна ПРОПАСТ! Грци "жале" за СРПСКИМ ТУРИСТИМА, од 10 хотела - седам ЗАТВОРЕНО

Већина хотела у Грчкој уопште није отворена, а они који раде попуњени су 25 одсто.

1596105809_Plaza.jpeg
Празни ресторани и плаже Фото: А. М.
Oglas

Грчки хотелијери су се надали да ће им отварање аеродрома донети преко потребне туристе, али то се није догодило. Пажљиво бирање које ће туристе примити, а које неће, Грчку није спасило короне.

Прочитајте још: Ушли смо у НАЈЈЕЗИВИЈУ зграду Србије и ШОКИРАНИ смо оним што смо ВИДЕЛИ (ФОТО/ВИДЕО)

Већина хотела није отворена, а они који јесу раде са 25 одсто капацитета иако је дозвољено 70 одсто.

- Јул нас "напушта" са просечном попуњеношћу хотела од 25 одсто, а ни август неће бити бољи - каже Григорис Тасос, председник Удружења хотелијера Грчке.

Надали су се Немцима, али они нису дошли!

Према подацима Bank of Greece зарада од туризма је у овој земљи пала за 99,2 одсто у односу на исти период прошле године. Овакав пад не бележи, рецимо, Шпанија која се отворила за британске туристе. Грчка је вођена одлукама ЕУ отворила границу за грађане уније, али осим Бугара и Румуна они нису похрлили на Егеј. Грчка је затворила границе за традиционалне туристе из Русије, Србије, као и Северне Македоније. Немци нису, како су се надали, похрлили на Егеј.

Домаћи туристи нису спасили Грчку!

Министар туризма се надао да ће домаћи туристи "спасити сезону", али то се није догодило.

- Грцима је Родос скуп, јер превоз до нашег острва није јефтин, па смо од почетка сезоне већ изгубили 1,7 милиона туриста - рекао је за "Greek Reporter" Јоанис Папос, председник привредника Додеканеза.

Према његовим речима на Родосу је од десет - седам хотела затворено!

Грчки хотелијери се сада надају да ће крај августа, септембар и октобар донети више туриста, јер кажу да јесен у њиховој земљи изузетно лепа и топла.

Прочитајте још: Овде се пред КОСОВСКИ БОЈ причестио ЦАР ЛАЗАР и тог тренутка се десило ЧУДО које траје до ДАНАС (ФОТО)

Туризам пуни четвртину грчког буџета, jer ову земљу годишње посети 33 милиона туриста који "оставе" 19 милијарди евра. Само је пола милиона српских туриста лане Грчкој потрошило 344 милиона евра.

Уместо зараде, ова земља се сада нада да ће ускоро од ЕУ добити додатне 32 милијарде евра кредита.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas