· · Коментари: 1
НЕДЕЉНИ РУЧАК

Сигурно сте их се УЖЕЛЕЛИ: Најлакши и најједноставнији РЕЦЕПТ за ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ (ФОТО)

Овај изузетно лак рецепт за пуњене паприке је уједно и традиционалан који се припрема за 30 минута.

1601730277_papriak.jpg
Фото: А. М.

Пуњене паприке се обично праве од бабура, али тренутно се на пијаци могу купити слатке црвене шиље и куртовке. Пробајте овај рецепт са овим паприкама, јер нас бабуре чекају читаве зиме.

Прочитајте још: Чули сте за СОС од ВИШАЊА, а сада можете и да га НАПРАВИТЕ (ФОТО)

Очистите паприке  Фото:АМ.

Састојци:

  • 1 црни лук
  •  6 паприка (4 бабуре)
  • 4 већа парадајза
  • 300 грама млевеног меса
  • шољица пинича
  • кашика црвене паприке
  • бибер, со

Припрема:

Најукусније су паприке када је млевено месо мешано - свињско и јунеће. Црни лук се очисти, исече и издинста. Месо се дода и испржи са зачинима. Када промени боју додају се пиринач и црвена паприка.

Прочитајте још: ТИКВИЦЕ на два начина: ПОХОВАНЕ и роловане

Док се месо динста очисте се паприке. У истој шерпи могу да се кувају и пуњене тиквице, јер је тако јело укусније.

Са паприкама могу да се кувају и пуњене тиквице, а тако је јело укусније.

Издинстаним месом и пиринчем се напуне паприке и свака се затвори парчетом парадајза, попут капице. Паприке се ређају у шерпи и преостали парадајз се "угура" између паприка и тиквица. Измешу паприка се сипа кашичица сувог зачина, а неке домаћице додају и кашичицу шећера, јер је парадајз кисео.

Паприке се залију шољом воде и сачека се да проврију и отпусте своју течност, па се тек онда, уколико је потребно дода вода. Увек се додаје топла вода.

Прочитајте још: СПАНАЋ према рецепту Морнара ПОПАЈА: Деца ће тражити још! (ФОТО)

Паприке се кувају док не омекну, око 45 минута. Чим јело проври смањи се ватра на пола. Овај исти рецепт важи и за бабуре.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.