· · Коментари: 0
интересантно

Шта нам говоре СИМБОЛИ најчешћих привезака које волимо да носимо

У различитим културама симболи се на различите начине посматрају, али оно што је свеприсутно је да људи воле да уз наруквице или огрлице носе привеске који имају одређено значење.

1606644123_Depositphotos_8962957_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Некада сами додајемо симболе и значење разним обичним и необичним стварима у нашим животима. Многи предмети нас вежу за одређене људе и догађаје и потпуно нам је неважно шта они генерално симболизују. Међутим, која је ошта симболика разних привезака?

Привезак корњаче на наруквици

Представља нешто добро. Сви у наше животе желимо да привучемо добре ствари. Тако корњача представља благостањен и дуговечност. Такође, корњача као симбол на наруквици представља и храброст, али и жељу за променом, као и мудрост. У Индији на корњаче гледају као на симболе наше планете, симболе света, што значи да у њиховој култури корњача представља нешто много значајније. Закључак је да је имати корњачу на својој наруквици позитивно из којег год угла да посматрате.

Прочитајте још: ОБОЖАВАЋЕТЕ ЈЕ: Ово је НАЈБОЉА МУШКА ФРИЗУРА за предстојећу зиму (ВИДЕО)

Зец као симбол
Зец симболизује нежност и уколико га поклањате некоме уз наруквицу или огрлицу као привезак гледајте да га поклоните особи која ће то знати да цени и да препозна. Дакле, треба да га поклоните некој изузетно нежној и брижној особи.

Дрво живота

Дрво живота је чест симбол и користи се за било који комад накита. Оно се односи на промене које нам се дешавају, на природу и подсећа како смо ми заправо врло уско везани за природу. Хармонија, мир, равнотежа, неткнута природа. Бесконачно и живот и смрт у једном - то све симболизује дрво живота.

Симбол лава

Као што можете и да препоставите лав има веома јаку енергију и то у свим културама. Лав као привезак на вашој наруквици симболизоваће снагу и храброст, али исто тако и понос. Лав уједно симболизује и моћ, те добро размислите коме га поклањате.

Фото: Депосит

Шта симболизује слон?

Добро би било да симбол слона на наруквици поклоните особи на коју сте у животу могли да се ослоните. Дакле, симбол слона управо на то асоцира. Величанственост, здравље и поузданост - то су три кључна симбола које везујемо за овај облик.

Прочитајте још: Људи који иду на свирке имају НЕВЕРОВАТНУ особину

Многима омиљена, мачка као привезак

Љубитељи мачака би вероватно желели да им све буде у облику мачке, јер је то посебна веза. Мачка симболизује благостање, лечење - опоравак, али и принову, па имајте то у виду када је поклањате некоме.

Симбол јежа

Јеж може много интересатно да изгледа на вашој наруквици. Виталност, изобиље и добра енергија се повезују са јежом, али и велика племенитост. Не треба посебно наглашавати да симбол јежа карактерише и знање, односно мудрост, те би било добро поклонити га некоме ко своје знање не крије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.