· · Коментари: 0
ЧИШЋЕЊЕ

Сирће освежава дрво, а детерџент ПВЦ

Мрље од прстију и прашине једноставно не могу изостати са рамова прозора и врата, јер их отварате барем једном дневно.

1616159870_Depositphotos_248128034_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Када помислите да је крајње време да префарбате столарију или замените дрвене прозоре алуминијумским или оним од ПВЦ-а, јер постојећи, једноставно, не могу да се оперу, сачекајте још мало. Дајте шансу средствима за чишћење после којих ће, према речима оних који су их испробали, ваша собна врата и прозорски оквири изгледати као нови.

Прочитајте још:

Овај ТРИK вам ни један МАЈСТОР неће открити: Два састојка за чишћење СУДОПЕРЕ коштају мање од 100 динара (ВИДЕО)

ПЕТ предмета које не треба да бришемо ПАПИРНИМ УБРУСИМА, а то често занемаримо

Ако се у просторији пуши, дувански дим додаје, као “глазуру”, жуту нијансу свему у стану. Они који имају дрвену столарију најчешће страхују да ће средством за чишћење скинути и фарбу. Међутим, то не мора да буде случај, поготово ако користите средство за прање које ћете направити од природних састојака, уз додатак само неколико капи благог детерџента за судове.

Фото: Депозит
Сода бикарбона, сирће и лимунова кора

Помешајте пет литара алкохолног сирћета, две шаке цвета лаванде (или две кашике етеричног уља), пола кашичице соде бикарбоне, пет капи благог детерџента за судове и ситно исецкану кору од пет лимунова.

Користите меку крпу

Оставите да одстоји пет дана па, по потреби, део течности процедите у флашицу са распршивачем и нанесите је на површину коју желите да оперете.

Прочитајте још: Без хемикалија: Направите сами смесу за ЧИШЋЕЊЕ ПРОЗОРА од само два састојка

Фото: Депозит

Прочитајте још: "Хвала ти дивни младићу!": Једноставаним ТРИКОМ за спремање СМРЗНУТЕ ХРАНЕ одушевио многе (ВИДЕО)

Перите меким делом сунђера, а ако су флеке упорније благо их протрљајте абразивном страном. Исперите меком крпом, коју сте претходно умочили у млаку воду и добро исцедили, па посушите. Видећете, ваши прозори и врата ће лако и брзо синути у својој основној боји, чији сте изглед готово заборавили, а највећи ефекат приметићете на белој дрвенарији - изгледаће као да је свеже офарбана.

Добро оцедите крпу па пребришите дрвенарију
Прво обришите прашина
Пре сваког чишћења прво добро обришите прашину са столарије, јер, колико год била неприметна, она је ту спремна да честице, приликом прања, још више утисне у површине и онда делују “мусаво”.

Још лакша за одржавање је алуминијумска и ПВЦ столарија. Једино треба бити обазрив приликом избора средстава за чишћење, односно никако не бисте смели да користите она која садрже ацетон или нитро разређивач.

Сви остали детерџенти, чак и кремаста средства за чишћење, долазе у обзир и лако ће опрати вашу столарију. Само их растворите у млакој води, у односу 1:3, па сунђером или микрофибер крпом истрљајте оквире прозора или врата, као и кваке/ручке за отварање.

Прочитајте још: Шест изненађујућих начина за коришћење МАСЛИНОВОГ УЉА у домовима

Затим исперите на исти начин на који бисте и дрвену столарију и посушите убрусом или памучном крпом.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.