· · Коментари: 0
ПРИРОДНО

СИРЋЕ У СЛУЖБИ ЛЕПОТЕ: Како га користити за лепу кожу, косу и тело

Имамо га сви у кући.

1605527451_Depositphotos_10854100_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Јабуково сирће богато је магнезијумом, калцијумом, бакром, фосфором, гвожђем, натријумом, калијумом и пуно аминокиселина.

Јабуково сирће је познато по својим благодетима дуже време, али популарност је стекло тек последњих година. А, ево и зашто је добро користити сирће у козметичке сврхе и коме је забрањено коришћење чудесног еликсира.

Прочитајте још: Прецизно нанет ТЕЧНИ ПУДЕР у неколико корака

Мршављење

Јабуково сирће нормализује функционисање гастроинтестиналног тракта, убрзава метаболизам, а такође смањује глад. А најважнија функција коју овај производ има је разградња масти. 

За губитак килограма најбоље је да пијете сирће након оброка - једну до две кашичице, одједном!

Прочитајте још: Ево како да се на најлакши начин ослободите митисера (ВИДЕО)

Контраиндикације за употребу

Фото: Депозит

Јабуково сирће не би требало да пију они који пате од проблема са бубрезима и дигестивним системом, као ни људи са хепатитисом, дијабетесом, панкреатитисом, цирозом и болестима панкреаса.

Прочитајте још: И Нина Јанковић прати овај тренд! Ево које комаде од ЕКО КОЖЕ морате понети ове ЗИМЕ

Спољашња употреба

Магично сирће може бити корисно и као козметички производ: за лепу кожу можете да помешате пола чаше воде и 2 кашичице сирћета и насталим раствором обришете лице памучним туфером, а за свиленкасту косу додајте кашику сирћета на један литар воде и исперите косу након прања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.