Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА

Сиромашни рибар пронашао НАРАНДЖАСТИ БИСЕР: Када је сазнао колико ВРЕДИ, живот му се из корена променио (ФОТО)

Да у чуда верујемо док сми живи пример је овај случај сиромашног тајландског рибара који је открио редак бисер!

1617781417_screenshot_from_2021-02-18_14-43-11.jpg
Фото: Принтсцреен/пх.неwс.yахоо.цом
Oglas

Хачаи Нијомдеча 37-годишњи рибар из провинције Си Тамарат на Тајланду, ових дана је зарадио право богатство док је скупљао шкољке на плажи, заједно са осталим члановима своје породице.

Случај је хтео да примети једну мртву шкољку коју је талас избацио на обалу. Пошто ју је однео код свог оца који ју је отворио и очистио, имао је шта да види: већи примерак ретке врсте бисера, чија је процењена вредност око 285.000 евра.

-Неколико дана пре сам имао чудан сан у којем ми је неки старац, обучен у бело и са дугим брковима, рекао да одем до плаже како бих добио поклон.

Породица одбила 26.600 евра
За драгоцено откриће је чуо богати бизнисмен, који је Хачају понудио милион бата (28.600 евра), али је породица одбила. Колекционар луксузних предмета повећао је понуду на пет милиона бата, али су и то одбили, сматрајући да могу добити много бољу цену.

Због тога сам и шетао њоме и тражио необичне ствари на њој - рекао је овај рибар у изјави за медије.

Хачаи верује да се ради о неком божанству које је овим желело да спасе његову породицу од сиромаштва.

Овај момак је тренутно запљуснут понудама разних богатих бизнисмена, који се јављају чак и из Кине.

Хачаи намерава да прода бисер по највишој могућој цени, а од добијеног новца очекује да ће из корена променити живот себе и своје породице.

Сада с породицом преговара трећи интересент, пошто су двојицу одбили, овога пута из Кине. Он је спреман да плати бисер десет милиона бата, али претходно жели да се увери да је стварно у питању мело бисер. Следеће недеље путује на Тајланд, где ће морати да се подвргне двонедељном карантину пре него што буде могао да посети власника.

Мело бисери постоје у нијансама од наранџасте до смеђе, али су наранџасти убедљиво најдрагоценији. Највише их има у Јужном Кинеском мору и Андаманском мору у водама Мјанмара.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas