· · Коментари: 0
КРЕЧЕЊЕ

СИВИ зид, ЗЕЛЕНА софа и ЦРНИ тепих: Унесите ИНДУСТРИЈСКИХ дизајн у дом

Најновији трендови у кречењу доносе тамне боје - индиго плаве или авокадо зелене

1595843046_Depositphotos_219637320_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Боја има моћ да потпуно преобрази изглед просторије, како она на зидовима, тако и на плафону. Зато се поиграјте са њом.

Прочитајте још: НЕОН можете унети у стан САМО ако поштујете ова ПРАВИЛА

Окречите један зид у просторији у једну, други у другу боју, или офарбајте само један део целине, који бисте хтели да нагласите. Ако желите да вашем дому дате нову нијансу, а нисте сигурни коју, послушајте савете водећих светских дизајнера ентеријера, који поручују шта је у тренду.

Зелена освежи простор Фото: Депозит
Све нијансе сиве су добродошле у дом.

Све нијансе сиве, од оне тамне, која вуче ка црној, до светлије “миш” боје, добродошле су у ваш дом. Да не бисте собу учинили превише мрачном, освежите је детаљима, попут тиркизне фотеље или шареног ћилима.

Барокни, елегантни ефекат постићи ћете ако наспрам тамносивог зида ставите пудер розе или лед беле завесе, а на плафон окачите китњасти лустер са кристалима.

Барокни ефекат постићићете једним роте зидом или завесом, као и китњастим лустером.

Колико год необично звучало, црни зидови су у моди, али у комбинацији са светлим намештајем. Љубитељима минималистичког стила биће довољно да уз овакав зид поставе бели двосед модерног дизајна и вазу за цвеће у светлијој боји, или да се одлуче за бели под и таман намештај.

Барокни детаљи се постижу пастелним бојама Фото: Депозит

Да није све тако црно, показује и препорука за кречење у различите нијансе зелене боје, од најсветлије до тамне попут авокада. Са овом бојом можете да направите драматичан или лепршав тон у вашем кутку - први ако на зидове окачите месингане елементе или неколико модернистичких слика, а други ако једну страну собе офарбате у зелену, а другу у жуту или неку другу светлу, пастелну боју.

Авокадо зелена је боја у тренду!

Морнарско плава и индиго варијанта ове боје такође су заступљене, а одличан контраст постиже се ако је главни зид у једној од њих, а бочни у загаситосивој или некој од неутралних, светлих, тзв. органских нијанси. Кад смо већ код “органских” боја, оне су све модерније, па нећете погрешити ако цео стан окречите у неки од ових тонова.

Прочитајте још: ОДМОР за душу и тело: ТРИ детаља који ће потпуно ПРОМЕНИТИ ДОМ

Боја светлог дрвета, пудер розе или крем савршено се слажу са детаљима попут бродског пода или дела зида рађеног од цигле. Земљане боје такође су популарне, а савршено се слажу уз дрвене столице са седиштем од густо плетеног канапа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.