Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЛО

"Видели смо их, имали су воштано лице": Скијаше су ОЗРАЧИЛИ ВАНЗЕМАЉЦИ, а последице су биле невероватне

Двојица финских скијаша су видела НЛО, а због зрака ванземаљаца дуго су имали здравствене пробеме.

1622722531_Depositphotos_9113414_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

На југу Финске 7. јануара 1970. године, Арно Хајнонен и Еско Виљо, пасионирани скијаши, застали су на брдашце да гледају залазак сунца. Небо је било без облака, а темепратура -17 степени.

Прочитајте још: Принц Филип је добијао СВЕ ТАЈНЕ извештаје о посетама НЛО, а занимао га је један ИНЦИДЕНТ

Чули су зујање, а онда се појавило светло, које им се брзо приближавало. Зауставило се на 15 метара од њих  и у средишту светла видели су округли диск, око три метра у пречнику, а на платформи се појавио објекат окружен некаквом црвенкасто-сивом измаглицом. Приближио им се на дохват скијашких штапова, зауставио и непомично лебдео у ваздуху, а зујање се утишало.

Сусрет за ванземаљцем

Изненада, на њеном доњем делу појавио се отвор, из којег је изашла округла цев, пречника 20-25 центиметара, и из ње је исијавала заслепљујућа светлост.

Прочитајте још: "Титаник" је тонуо, а у чамцу број 15 био је СРБИН. Спасила га је капа!

- Били смо запањени, видели смо да се светло из цеви окреће. Стајао сам потпуно мирно када сам изненада осетио као да ме је неко зграбио око струка отпозади и повукао назад. Угледао сам то необично створење. Био је мањи од метра и стајао је усред светлосног зрака, држећи у рукама црну кутију из које је излазило жуто светло, које је пулсирало - навео је Хејнонен.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alienígena (@ovins_alien)

Прочитајте још: НАЈДУЖА НОЋ у историји човечанства догодила се 536. године и трајала је 18 месеци. Шта се тачно десило?

Како изгледа ванземаљац?
Створење је имало бледо лице, као воштано, а нос је наликовао на куку, која се сужавала према горе, уши су му биле мале и уске. Прсти, којима је држао црну кутију са белим дугметом, били су обавијени око ње као канџе, на рукама је имао беле или сребрнае рукавице до лаката, а на ногама зелене чизме до колена. Креатура је носила неку врсту огртача од лаког, зеленог материјала, а око ње је исијавало фосфоросцентно светло.

- Пулсирајуће жуто светло из кутије било је сјајно и скоро ме је заслепило. Искре су долазиле полако и многе су ме погађале. Мислио сам да ће ме опећи, али није. Био је то застрашујући, а у исто време и леп призор. Осећао сам мучнину, као и да ми трне десна нога и страна тела која је била ближе светлу", описао је Арно Хејнонен.

Последице сусрета са НЛО

Читава сцена је трајала 15 - 20 секунди, после чега се зрак светла повукао у цев. Завеса од магле се распала у комаде и када се она разишла, ничега више није било.

Више није могао да хода

После неколико минута одлучили су да крену према Хејноновој кући. Међутим, када је хтео да закорачи, Арнова десна нога није га служила и он је пао у снег. Читава нога била му је укочена и болна, а стопало као одузето и под анестезијом.

Прочитајте још: Највећа комунистичка ТАЈНА: Ко је убио 4.000 Срба и 12 Немаца и зашто је Мустафа Голубић виђен у Смедереву?

Скијаш се осећао болесним, болела су га и леђа и сви зглобови. Имао је главобољу, повраћао је, а урин му је био тамне боје, скоро као када се црна кафа проспе на снег.

Месецима је био болестан и са ноћним морама.

Арно ни после три месеца још није могао да се врати на посао - и у априлу болела су га леђа, имао је проблеме са равнотежом, константне главобоље, очи су му биле веома осетљиве на светло и капци натечени. Осећао је "као да му врела вода стално бућка у стомаку", меморија му је ослабила и често није знао где је кренуо или како да се врати кући, а имао је ноћне море у којима је виђао летелицу како силази према њему. Виљо је неко време доживљавао мање тегобе, углавном са одржавањем равнотеже.

Контакти са ванземаљцима

Сенку на првобитну сторију бациле су у наредним годинама тврдње Арноа Хејнонена да су се његови контакти са свемирским посетиоцима наставили све до 1972. године, до када је имао најмање 23 сусрета.

Арно је виђао и ванземаљке Фото: Пиксабеј

Понекад је то била прелепа елијенка, плавуша са косом до рамена и плавим очима, око 150 сантиметара висине, која му се јављала гласним женским гласом, и заказивала му састанке на усамљеним местима. Изгледала је као 20-годишња девојка, али му је објаснила да има 180 година, и није му никада открила одакле тачно долази, већ само да је то "с друге стране Млечног пута".

Како изгледа ванземаљац?

Носила је жуте панталоне и одећу која је шушкала када се кретала. Дошљакиња са друге планете знала је фински, тако да су могли да разговарају без телепатске комуникације. Лепотица није ходала, него је лебдела или пловила кроз ваздух.

Прочитајте још: Мумије су ми долазиле у сан, ударила ме је струја, па инфаркт: Археолог Захи Хавас је погодило ПРОКЛЕТСТВО фараона

Арнова тајна свемирска веза му је објаснила да су у Имјарви стигла три типа ванземаљаца, једни који су високи две до три стопе, други њене висине, и трећи, који су двометраши. Њихова земља је, рекла је, "зелена и пријатна". Хејнонен је на један састанак понео камеру у намери да је фотографише, али када је то хтео да учини, нестали су и камера и ванземаљка.

Измишљотине и електромагнетно зрачење.
Халуцинације
Појавила се и теорија да су скијаши заиста имали сусрет са НЛО, а да су се након тога, као последица здравствених тегоба, код Хејнонена јавиле халуцинације.

Митови о ванземаљцима

Реакције на читаву причу биле су различите. Мати Тури, професор електрофизике на Универзитету Хелсинки заинтересовао се за случај и, пошто испитивања тла, вегетације и снега са места сусрета нису показала радиоактивност, претпоставио је да је Хејнонена могла да погоди нека врста електромагнетног зрачења, која је морало да буде краткоталасно, нешто слично X-зрацима, чија прекомерна доза би изазвала сличне симптоме.

Прочитајте још: Руска врачара је у Мионици непогрешиво читала будућност за 10 ДИНАРА, а онда је настао ХАОС у српској вароши

Шведски уфолог Андрес Лиљегрен закључио је да су сведочења Хејнонена и Виља само приче и митови, на основу сведочења о каснијим сусретима, док је њихов сусед, фармер Мати Хапанијеми, рекао: "Познајем их још када су били дечаци. Обојица су мирни, рационални момци и сигуран сам да је њихова прича истинита!". Још два сведока из околине потврдила су да су 7. јануара 1970. у исто време, у сумрак, видела чудна светла на небу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas