· · Коментари: 0
ТРИК

Скоро сви праве ОВЕ ГРЕШКЕ: Три савета како да најбоље и најбрже скувате КРОМПИР

Уз помоћ ових савета, кување кропмира ће бити једноставније.

1626710619_potatoes-544073_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Кромпир је намирница која је саставни део многих јела, а најчешће се служи као прилог уз ручак. Било да је пржени, барени, или у облику пиреа, кромпир је свакако омиљени додатак.

Иако се често припрема, многи и даље греше када је кување кромпира у питању.

Прочитајте још: Килограм кошта скоро 70 ХИЉАДА ДИНАРА: Ово је најскупљи КРОМПИР на свету

Ово су три савета којих се треба придржавати како би кромпир био савршено куван, на најједноставнији начин.

Не кувајте кромпир у кључалој води

Када спремате већину поврћа, прво чекате да вода проври како би у њу убацили поврће. Међутим, то не треба да буде случај и са кромпиром.

Ако у проврелу воду убаците кромпир, већа је вероватноћа да ће изнутра остати сиров.

Због тога је боље ставити кромпир у хладну воду која се постепено загрева, а кад прокључа смањите температуру, и кувајте га тако до 20 минута.

Фото: Пиксабеј

Љуштите сиров кромпир

Многи ољуште кромпир пре не што га ставе у шерпу за кување.

Ипак, кромпир је најбоље скувати с кором, јер ће тако бити једноставније да је уклоните, посебно ако је реч о младом кромпиру.

Кувари чак тврде да кромпир који је куван с љуском има много бољи укус од онога који се кувао огуљен.

Прочитајте још: Тајна је у ЛЕДУ, СИРЋЕТУ и ОТВОРЕНИМ УСТИМА: Више нећете плакати док сечете ЦРНИ ЛУК

Бодете виљушком кромпир како бисте проверили да ли је куван

Током кувања кромпира многи често користе виљушку како би проверили да ли је кромпир довољно мекан, односно скуван. 

На тај начин кромпир се распада, што и није баш леп призор ако сте од њега намеравали да направите салату, или да га сервирате бареног као прилог.

Како не бисте изгњечили кромпир виљушком током проверавања, треба имати на уму да је минимално време за кување мањег кромпира 15 минута, док је за онај већи потребно минимум 20.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.