Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРЊАЧЕ

Ако корњача престане да ЈЕДЕ, проблем је само ЈЕДАН

Водене корњачице су лепе, тихе и скромне, па су то разлози зашто их многи узимају за кућне љубимце.

Kornjaca.jpg
У тераријуму тражи и воду и копно Фото: Пиксабеј
Oglas

Иако су мале корњаче су срећне само у топлом тераријуму, односно акваријуму величине најмање пет литара воде (по корњачи). Температура мора увек да буде иста, не нижа од 25, али не ни виша од 35 степени. Да би се то постигло треба набавити акваријумски грејач.

Прочитајте још: АРХЕОЛОЗИ су доказали: МИШЕВИ су довели МАЧКЕ у наручје људи

Водене корњаче не траже много неге, а ни изузетне услове за живот. Поред акваријума, грејача и великог камена, треба набавити још три ствари: калцијум, Сунце и витамине. Корњачама је калцијум неопходан, као и Сунце, јер учвршћује калцијум у костима, повећава отпорност организма и регулише апетит.

Корњача не једе?
Уколико температура воде падне на 20 степени корњача ће престати да узима храну.
Направите јој копно, а дно покријте каменчићима.

Најбоље је станиште сместити у сунчани део стана, али да је један део акваријума у хладу. Најбољи тераријуми за држање  корњача су из "два дела". Први део да буде у води, а други да буде копно.

Копно се прави комадима плуте или дрвета, који плутају слободно или су причвршћени за једну стаклену страницу. Дно треба покрити каменчићима, а у углу засадити водено биље. Власнике ових малих, оклопних љубимаца често, забрињава слаб апетит. Разлога има много, а најчешће је неодговарајући услови живота.

Тераријум мора редовно да се чисти...

При чишћењу и прању тераријума никада не треба употребљавати детерџенте који и у малим количинама могу да изазову разне упале код љубимца. Нажалост, корњаче имајус пецифичан мирис који многима смета и то је најчешћи разлог што брзо завршавају код бака и дека.

Прочитајте још: Мачке мјаучу на 100 начина, имају свој ПРАЗНИК, а ево још 5 невероватних чињеница које нисте знали о њима

Уколико приметите ли да је корњачи оклоп мекан на додир, то је знак да се не храни правилно или да су јој животни услови лоши. Минералне соли, витамини и одговарајуће дијете, за кратко време могу да реше тај проблем. Код учесталих пролива, најбољи лек су "пост" и дијета, уз додатак витаминског препарата гвожђа.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas