· · Коментари: 0
ПОТЕНЦИЈА

Скувајте мужу ЧАЈ и ЧОРБУ од ове биљке која расте свуда у Србији и уживајте у ЛУДОЈ НОЋИ

Мајчина душица може да учини чудо за мушку потенцију, а чај се пије поподне, два сата пре одласка у кревет.

1596021461_Majcina.jpg
Фото: Пиксабеј

Мајчина душица или тимијан расте самоникла у Србији, а може и да се гаји у саксији. У нашим крајевима се користи као лек против кашља, али успешно лечи још десет болести међу којима је и потенција!

Прочитајте још: Ево како ћете препознати СЛАТКУ ЛУБЕНИЦУ: Окрените је наопако и куцните - само је ОВАЈ ЗВУК добар

Комарци је мрзе
Показало се да није довољно само гајити је у башти или саксији. Ппотребно је да уберете неколико листова и протрљате их да би ослободили етерична уља. Направите репелент: неколико капи уља тимијана помешајте са кашичицом маслиновог уља.

Мајчина душица лечи следеће болести:

  1. Чисти зачепљене дисајне путеве убрзава сазревање кашља и потпомаже искашљавање, смањује иритације и гребање у грлу.
  2. Богата је витамином Ц који игра значајну улогу у јачању имунитета.
  3. Богата гвожђем, мајчина душица утиче и на производњу црвених крвних зрнаца и бољу циркулацију.
  4. Може да смањи ниво лошег холестерола и утиче на смањење високог крвног притиска.
  5. Делује антибактеријски али и зацељујуће и помаже да афте у устима брже зацеле и нестану.
  6. Мајчина душица богата је витамином Б6 за који се показало да повољно делује на неуротрансмитере који су повезани са хормонима стреса.
  7. Ова биљка показала се моћном у борби против неколико вртса гљивичних инфекција,укључујући и кандиду, криптококус и аспергилус, као и разне врсте буђи.
  8. Делује као антиспазмодик и умирује желудац и менструалне грчеве.
  9. Умањује болова и мучнине и ослободити гасова и надутости.
  10. Мајчина душица је ефектна против бубуљица, а користи се уље или се пари лице листовима.

Чај од мајчине душице крепи и лечи Фото: Пиксабеј

Међутим, мајчина душица је краљица у борби против потенције. Може да се користи као чај, али и зачин јелима, па и да се направи чорба од свежих листова.

Прочитајте још: Банана спада у СЛАТКО ВОЋЕ, а да ли је МИТ или ИСТИНА да ГОЈИ?

Рецепти за чај:

Помешајте супену кашику аниса и по две кашике мајчине душице и рузмарина. Једну кашику ове мешавине прелијте са пола литре воде и ставите на шпорет да проври. Када проври нека одстоји 20 минута поклопљено, засладите медом и попите две шоље дневно између оброка. Лечење траје 20 дана.

Чај засладите медом и пијте поподне...

Помешајте 40 грама босиљка са по 30 грама мајчине душице и першуна, па додајте 20 грама листа целера. Супену кашику ове мешавине и два чена ситно исецканог белог лука прелијте врелом водом, па оставите да одстоји 30 минута у покривеној шољи. Пије се предвече залађен медом.

Прочитајте још: Ових 5 БИЉАКА, које расту крај пута, могу да вам СПАСУ ЖИВОТ

Чорба Фото: Пиксабеј

Чорба од мајчине душице за потенцију

Састојци:

  • 1 шаргарепа
  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 4 кромпира
  • струк мајчине душице, со, бибер
  • 300 грама ситно сецкане говедине

Припрема:

Црни лук се издинста са изренданом шаргарепом и белим луком, па се дода месо. Налије се вода па када проври дода се исечен кромпир на коцке и исецкана мајчина душица. Пустите да крчка 20 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.