· · Коментари: 0
НЕФРОЛОГИЈА

Болести бубрега изазивају проблеме у СЕКСУ и ЗАЧЕЋУ: Постоји РЕШЕЊЕ

Последица обољења бу­брега често могу да буду хормонски дисбаланси, који пра­ве проблеме са репродуктивним здрављем.

1597444595_Depositphotos_211914670_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Мушкарци са боле­стима бубрега најпре осете про­блеме због мањка хормона те­стостерона, док жене имају сни­жен естроген, што често компли­кује и онемогућава трудноћу.

Прочитајте још: Сигурно га имате у кући: Једна кесица ОВОГ ЧАЈА уклања непријатан мирис ЗНОЈА

Професор др Рајко Хрвачевић, интерниста нефролог, каже да је бубрежна слабост че­сто последица дијабетеса, хипер­тензије или полицистичне болести бубрега. Када настане ова болест, код жена се често појављују хор­монски поремећаји, који за после­дицу имају немогућност зачећа и одржавања трудноће.

Хормони Фото: Пиксабеј
Када почне дијализа женама се враћају циклуси и могућност зачеће.

- Најчешће долази до сниженог естрогена и прогестерона, док по­вишене концентрације пролакти­на могу да буду последица приме­не одређених лекова за лечење обољења бубрега - каже проф. Хр­вачевић.

Након што се започне лечење дијализом, може да дође до успо­стављања менструалних циклуса и могућности зачећа. Постоје успешне трудноће у овим случајевима, али нису једноставне.

Сваки други мушкарац изгуби ерекцију!
Увећање мушких груди
Једна од последица лечења бубрежних болести може да буде успорено сексуално сазревање или гинекомастија, односно увећање груди код мушкараца. Чешће је присутно код пацијената који се лече хемодијализом. То је последица недостатка тестостерона и доминације естрогена.

Прочитајте још: У ОВОЈ ЧАШИ се налази најбољи ЛЕК против ОТИЦАЊА ногу које лети многе муче

Код мушкараца са бубрежном слабошћу око 50 од­сто њих има симптоме ерективне дис­функције и смањења либида.

- То се дешава због смањења те­стиса и поремећаја герминативних ћелија, што за последицу има сма­њење тестостерона у крви и спер­матогенезу - каже др Хрва­чевић.

Због смањења тестиса мушакрци имју мање тестостерона у крви.

Надокнада тестостерона има већи утицај на либидо, него на еректилну финкцију. За ову сврху користе се различити лекови, уко­лико нема кардиолошких и дру­гих  контраиндикација за примену. Ипак, постоје одређени лекови за бубрежна обољења који могу да имају негативан утицај.

Прочитајте још: ДЕСЕТ најмоћнијих ПРИРОДНИХ ЛЕКОВА које не бисмо требали да ЗАБОРАВИМО упркос НАПРЕТКУ МЕДИЦИНЕ

- Коришћење циклофосфами­да, који се користи у лечењу одре­ђених запаљења бубрега, може да доведе до престанка стварања сперматозоида или до смањеног броја сперматозоида - каже проф. Хрвачевић. Због тога се пацијен­тима често саветује замрзавање семене течности пре започињања ове терапије

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.