Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПАСНО

СЛАТКА, неодољива, НЕОПХОДНА и ОПАСНА: Истина о ЧОКОЛАДИ

Када смо тужни или љути, ту је чоколада.

1601736173_Depositphotos_17616575_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Да нас утеши, умири, разведри. Ако смо уморни, опет је ту она. Да нас размрда, покрене, поврати снагу.

Ако славимо нешто, како да се у то име не почастимо чоколадом. Или да неког до кога нам је стало не обрадујемо омиљеним чоколадним слаткишем. Није важно да ли је млечна, воћна или са лешницима, јер нам свака добро дође у разним околностима.

Прочитајте још: Једите га, МАЖИТЕ, пијте, јер СМАЊУЈЕ БОРЕ!

Међутим, лоша вест стиже из света науке. Гордон Паркер, професор са Института Блек Дог при сиднејској болници "Принц од Велса", тврди да особе које једу веће количине чоколаде како би поправиле расположење, могу само да га погоршају. И упозорава нас да добро одмеримо свој залогај.

(Не) срећа Фото: Депозит
Заблуда је да нас чоколада усрећује!?

Стручњак каже да је заблуда да нас чоколада спасава у критичним тренуцима, јер људи који траже утеху у храни, заправо трагају за опијајућим ефектом који би их покренуо набоље, али то је само кратког даха.

Прочитајте још: Чим ПРОКЛИЈА спреман је РЕЂУВЕЛАК: Магични напитак за ИМУНИТЕТ и чаролија за СТОМАК

После привидне радости и бољитка, расположење може само драстично да се поквари.

После слатке среће стиже горка истина...

- Чоколада постиже исти ефекат на нервни систем као серотонин, али само у случају када поједете тону слаткиша, чиме можете једино да угрозите здравље - наводи Паркер.

Мале количине делују само привремено на наше стање, извуку нам осмех на блиц и заварају нас да смо сада у реду, а заправо је све исто. Ништа епохално се није догодило.

Прочитајте још: Одговор је у ПОГЛЕДУ: Да ли ћете остати ПРИЈАТЕЉИ или ПОСТОЈИ НЕШТО ВИШЕ

Чоколада у великим дозама може да нам поквари линију, али није добра ни за кости, па је тако студија спроведена међу старијим припадницама лепшег пола, показала да су жене које су свакодневно јеле чоколаду имале проблем са остеопорозом. Кривац за то су оксилати из слатке намирнице који спречавају апсорпцију калцијума, док шећер поспешује његово излучивање из организма.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ И ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas